Antena 3 CNN Actualitate 16 români, selectați pentru următoarea etapă a procesului Agenției Spațiale Europene pentru recrutarea de astronauți

16 români, selectați pentru următoarea etapă a procesului Agenției Spațiale Europene pentru recrutarea de astronauți

Cei 16 candidați din România, nouă femei și șapte bărbați, au reușit să treacă în următoarea etapă a procesului de selecție a viitorilor astronauți ai Agenției Spațiale Europene (ESA), numită 2-1.

16 români, selectați pentru următoarea etapă a procesului Agenției Spațiale Europene pentru recrutarea de astronauți
Sursa foto: Getty Images/ NASA
de Cerasela Stafie    |    22 Feb 2022   •   13:15

Numărul total al aplicanților din țara noastră a fost de 254, 55 de femei și 199 de bărbați. În total, 22 523 de înscrieri valide din toate Statele Membre și Cooperante au fost trimise către ESA.

Numărul total al candidaților selectați pentru ”faza 2-1” a procesului de selecție a astronauților ESA este de 1361 de persoane, 530 de femei și 831 de bărbați. ”Cel puțin trei candidați din fiecare Stat Membru. Acest lucru reflectă calibru ridicat al cererilor primite la nivel general”, scrie Agenția Spațială Română.

Totodată, în următoarea fază au trecut și 27 de candidați care au aplicat pentru postul vacant de astronaut cu dizabilități.

Cei 16 candidați din România vor trece printr-o zi întreagă de teste ale performanței psihologice la sediul din Europa, după o etapă extensivă de screening.

Ulterior, cei ce vor trece cu succes de această fază, vor participa la un set de teste psihologice. Acestea se vor desfășura bază de interviu și teste de grup și sunt premergătoare testării medicale.

Candidații care vor trece de aceste etape, vor participa la rundele de interviuri.  Agenția Spațială Europeană estimează că va anunța cine sunt astronauții și astronauții de rezervă selectați în toamna acestui an.

 

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close