x close

17 români sunt blocați pe vasul de croazieră aflat în carantină, într-un port din Japonia

de A.M.P    |    06 Feb 2020   •   10:01
17 români sunt blocați pe vasul de croazieră aflat în carantină, într-un port din Japonia 482 Foto: Pixabau

17 români sunt blocați pe un vas de croazieră aflat în carantină în portul din Yokohama, Japonia. Este vorba despre doi turiști și 15 membri ai echipajului de pe vasul „Diamond Princess”.

MAE precizează că Ambasada României la Tokyo a fost notificată de Ministerul Afacerilor Extern nipon cu privire la faptul că la bordul unei nave de croazieră aflată în carantină în portul din Yokohama se află și 17 cetățeni români (doi turiști și 15 membri ai echipajului).

De asemenea, Consulatul General al României la Hong Kong a solicitat, în regim de urgență, autorităților locale, informații cu privire la prezența unor cetățeni români la bordul unei nave andocate la Hong Kong.

Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat Consulatul General cu privire la existența unor cetățeni români printre pasagerii navei, iar la nivelul oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea vreunui cetățean român în legătură cu această situație.

Ambasada României la Tokyo și Consulatul General al României la Hong Kong continuă demersurile pe lângă autorităţile locale pentru obținerea de informații suplimentare și sunt pregătite să acorde asistenţă consulară dacă situația o va impune.

Citeşte mai multe despre:

nava de croaziera carantina coronavirus china
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati