Antena 3 CNN Actualitate 20 de ani de la tragedia de la Mihăilești: 18 oameni au murit în urma exploziei devastatoare, printre care un reporter şi un cameraman Antena 1

20 de ani de la tragedia de la Mihăilești: 18 oameni au murit în urma exploziei devastatoare, printre care un reporter şi un cameraman Antena 1

Se împlinesc 20 de ani de la tragedia de la Mihăileşti, unul dintre cele mai grave accidente rutiere produse în ultima jumătate de secol în România. Pe 24 mai 2004, un camion încărcat cu azotat de amoniu a explodat, moment în care 18 oameni au murit pe loc.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mai 2024   •   10:19

Tragedia de la Mihăilești rămâne o rană mereu deschisă în sufletul celor care au pierdut în acel loc, supranumit locul blestemat, cele mai dragi persoane.

Pe 24 mai 2004, la ora 4:57, un TIR încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu se răstoarnă pe o parte şi ia foc, după ce șoferul pierduse controlul volanului, moment în care s-a dat alarma.

Două autospeciale de la unitatea de pompieri din Buzau au ajuns în timp record la faţa locului, moment în care sosesc şi corespondenţii Antena 1, reporterul Elena Popescu şi cameramanul Ionuţ Barbu.

La ora 5:57 a avut loc o primă explozie în cabina camionului. Două minute mai târziu, o a doua explozie distruge totul în jur.

Au murit pe loc 18 oameni, dintre care șapte pompieri, alte 13 persoane fiind grav rănite.

Şoseaua a fost distrusă pe o lungime de peste 30 de metri, iar totul a fost aruncat de suflul exploziei pe o rază de peste un kilometru.

În urma exploziei, s-a format un crater de 20 de metri diametru şi şapte metri adâncime. De asemenea, la 200 de metri de deflagratie, suflul a spart geamurile maşinilor din zonă şi le-a îndoit tabla.

Urlete de durere și groază răsunau de peste tot. Numărul victimelor creștea de la o oră la alta. Localnicii își căutau disperați rudele printre resturile de pe șosea.

Din păcate, Antena Group a pierdut atunci doi colegi, reporterul Elena Popescu şi cameramanul Ionuţ Barbu.

Reporterul Elena Popescu avea 26 de ani când şi-a pierdut viaţa. La rândul lui, cameramanul Ionuţ Barbu s-a stins cu camera de filmat în braţe.

Vinovaţii au fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare, iar firmele au plătit despăgubiri de sute de mii de euro rudelelor victimelor.

Acum, la locul tragediei este un monument ridicat în memoria celor care au murit, iar supravieţuitorii exploziei revin an de an pentru a aprinde lumânări.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Biden și Trump au stabilit regulile primei dezbateri televizate
x close