Antena 3 CNN Actualitate 20 de elevi din Bârlad, intoxicaţi cu o substanţă necunoscută

20 de elevi din Bârlad, intoxicaţi cu o substanţă necunoscută

20 de elevi din Bârlad, intoxicaţi cu o substanţă necunoscută
28 Noi 2008   •   15:26

20 de elevi de la o şcoală din Bârlad au fost internaţi de urgenţă la spitalul din localitate. Elevii s-au intoxicat după ce sala în care repetau pentru serbarea de 1 Decembrie a fost spălată cu petrosin. Primul diagnostic dat de medici este intoxicaţie pe căile respiratorii, în urma inhalării unei substanţe volatile necunoscute. Simptomele acuzate de pacienţi au fost frisoane, greaţă, ameţeală şi senzaţia de sufocare.
Elevii, cu vârste între 10 şi 13 ani, se aflau într-o clasă din Şcoala Generală nr. 9 din Bârlad. Dintr-un colţ al sălii s-a răspândit un miros înţepător în întreaga încăpere. În foarte scurt timp, două fetiţe au leşinat; mai târziu, altor 18 elevi li s-a făcut rău.
"Din cei 20 de copii, 12 se află într-o stare mai gravă, fiind supuşi terapiei cu o soluţie ringer, vitamina B1 şi B6 şi Calciu. Ceilalţi opt sunt menţinuţi în spital pentru supraveghere şi monitorizare. Una dintre fetiţe are în plus faţă de simptomele stabilite de către medici contractură a mâinii drepte", a declarat Luminiţa Costache, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Vaslui.
Cadrele medicale au recoltat probe de sânge şi urină de la copii, în vederea stabilirii substanţei cu care aceştia s-au intoxicat. Poliţia din Bârlad a demarat propria anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: intoxicatie elevi Barlad
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close