Antena 3 CNN Actualitate ”Există mai mult de 20 de tipuri de pesticide în căpșune!” | Care sunt cele mai contaminate alimente și cum le spălăm corect

”Există mai mult de 20 de tipuri de pesticide în căpșune!” | Care sunt cele mai contaminate alimente și cum le spălăm corect

Căpșunele sunt alimentele pe care se află cele mai multe pesticide, urmate de nectarine, spanac, mere și struguri. Nutriționistul Lygia Alexandrescu ne învață cum să spălăm corect aceste alimente pentru a îndepărtă substanțele chimice.

”Există mai mult de 20 de tipuri de pesticide în căpșune!” | Care sunt cele mai contaminate alimente și cum le spălăm corect
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mar 2022   •   15:17

„Există mai mult de 20 de tipuri de pesticide în căpșune. Încercăm să le spălăm și mare parte din aceste pesticide se solubilizează în apă caldă, la o temperatură minimă de 35 de grade, în care se adaugă oțet alimentar, nu oțet balsamic, și bicarbonat de sodiu.

În această soluție caldă le ținem câteva secunde, nu prea mult pentru că preiau gustul oțetului, apoi clătim foarte bine și vom vedea că apa în care le-a spălat își schimbă culoarea.”, a explicat Lygia Alexandrescu la Antena 3.

×
Subiecte în articol: pesticide alimente capsuni
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close