Antena 3 CNN Actualitate 200.000 lei falşi, descoperiţi pe piaţa din România. Falsificatorii foloseau poştaşi pentru a plasa bancnote de 100 lei

200.000 lei falşi, descoperiţi pe piaţa din România. Falsificatorii foloseau poştaşi pentru a plasa bancnote de 100 lei

200.000 lei falşi, descoperiţi pe piaţa din România. Falsificatorii foloseau poştaşi pentru a plasa bancnote de 100 lei
Sursa foto: Foto: jurnalvalcean.ro
13 Dec 2011   •   14:45

200.000 lei falşi au fost descoperiţi pe piaţa din România. Este vorba despre bancnote de 100 lei, cu care au fost plătite şi pensii.

Potrivit Mediafax, o grupare de falsificatori de bani care folosea chiar şi poştaşi pentru a da bancnotele false la plata pensiilor a fost anihilată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), membrii reţelei fiind reţinuţi, marţi, în urma unui flagrant.

Gruparea acţiona pe raza Bucureştiului şi a judeţului Ilfov, dar banii falşi au ajuns în 16 judeţe.

Gruparea era formată din 16 persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 41 de ani, şi era condusă de doi bucureşteni.

Procurorii DIICOT au efectuat, marţi, 16 percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, pentru prinderea a 16 persoane, suspectate de falsificarea şi punerea în circulaţie de monedă naţională  falsificată.
   
Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2011, membrii grupării, coordonate de  învinuiţii Nicuşor Bibire şi Sebastian Barbu, au pus în circulaţie aproximativ 200.000 de lei în bancnote contrafăcute, în Bucureşti 19 judeţe, printre care Giurgiu, Argeş şi Olt, obţinând astfel beneficii financiare substanţiale, potrivit unui comunicat al DIICOT.
   
Bibire a fost prins în  flagrant delict, marţi, în Bucureşti, în timp ce plasa 160 de bancnote contrafăcute, din cupiura de 100 lei.
   
La percheziţiile domiciliare, anchetatorii au ridicat aparatura utilizată pentru contrafacerea bancnotelor, iar la una dintre locaţii, din Sectorul 3 al Capitalei, a fost descoperită o instalaţie artizanală pentru producerea şi îmbutelierea de băuturi alcoolice.

În urma acţiunii, la sediul DIICOT au fost duse pentru audiere 11 persoane, faţă de care urmează a fi dispuse măsurile legale.
   
Procurorii DIICOT fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificare de monedă şi punere în circulaţie de monedă falsificată şi deţinerea de instrumente în vederea falsificării de monedă.
   
Cercetările în această cauză au fost făcute împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  DCCO şi DIC, cu sprijinul  lucrătorilor din Jandarmeria Română. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către DGIPI şi DOS.

 
Get Adobe Flash player

Vrei să înveţi să recunoşti o bancnotă falsă? Urmăreşte materialul de mai jos.

 
Get Adobe Flash player

×
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close