Antena 3 Actualitate 200 de deținuți de la Penitenciarul Poarta Albă, în greva foamei

200 de deținuți de la Penitenciarul Poarta Albă, în greva foamei

12 Iul 2016   •   13:28
200 de deținuți de la Penitenciarul Poarta Albă, în greva foamei

200 de deținuți ai Penitenciarului Poarta Albă au refuzat mâncarea și la masa de marți dimineață, după ce luni au intrat în greva foamei. „Într-adevăr, deținuții au refuzat să mănânce. Vor să-și manifeste în acest fel solidaritatea cu celelalte persoane private de libertate din țară. Deținuții cer ca legea grațierii colective să fie luată în discuție mai rapid. Deținuții de la Poarta Albă sunt nemulțumiți și de condițiile de cazare din celule", a declarat Gabriel Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, citat de telegrafonline.ro.

Mai gravă este, însă, situația de la Penitenciarul Iaşi, acolo unde o cameră de detenţie a fost incendiată. După izbucnirea flăcărilor, mai mulţi puşcăriaşi cazaţi în celula respectivă au fost evacuaţi. „În jurul orei 09.00, unii din deţinuţii aflați la curtea de plimbare au reluat protestele din ziua precedentă, exprimându-și verbal nemulțumiri legate de condițiile de detenție și conducerea unității. Ulterior, a fost incendiată o cameră de detenție, iar angajații au intervenit imediat pentru evacuarea deținuților cazați la camera respectivă, fără a fi necesară evacuarea întregii secții", se arată într-un comunicat de presă al Penitenciarului Iaşi. Conducerea închisorii a anunțat că a fost alarmat întregul personal. Totodată, a fost solicitat sprijinul structurilor aflate în subordinea Ministerului Afacerilor Interne din județul Iași.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close