Antena 3 CNN Actualitate 200 de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost aruncate, după ce frigiderul s-a stricat

200 de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost aruncate, după ce frigiderul s-a stricat

200 de doze de vaccin anti COVID-19 de la un centru din Cluj au fost aruncate la gunoi, după ce frigiderul în care erau depozitate s-a stricat în timpul nopţii. Persoanele programate pentru imunizare au fost nevoite fie să meargă la un alt centru de vaccinare, fie să amâne până când dozele vor fi înlocuite.

200 de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost aruncate, după ce frigiderul s-a stricat
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    25 Ian 2021   •   17:15

Cadrele medicale au constatat, dimineata, că frigiderul nu mai avea temperatura ideală pentru a depozita vaccinurile şi s-a luat decizia de a le scoate din uz.

“Dimineaţa s-a constat că temperatura nu era cea care trebui în frigiderul în care erau stocate dozele de vaccin. În consecinţă, au fost scoase din uz circa 200 de doze de vaccin. Acestea au fost înlocuite”, a spus Mihai Mleşniţe, manager Institut Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie Cluj Napoca

Persoanele care erau înscrise pentru imunizare au fost direcţionate către alte centre

"Pacienţii care erau programaţi în ziua respectivă, în urma discuţiilor cu celelalte centre de vaccinare au fost redirecţionaţi, până când noi am primit alte dozede vaccin”, a spus Mihai Mleşniţe.

60 de doze de Vaccin anti-COVID-19, distruse de o asistentă la Petroșani

Cele zece flacoane de vaccin împotriva Covid-19, au fost livrate duminică, 17 ianuarie, la centrul de vaccinare din municipiul Petroşani pentru a fi folosite începând de astăzi. Din păcate, toate cele 10 flacoane care conţineau 60 de doze de vaccin au fost distruse, din cauza neglijenţei unei asistente. 

DSP a dispus o anchetă în acest caz

"Este vorba de flacoane care conţineau în total 60 de doze de vaccin, alocate pentru ziua de luni centrului din Petroşani. Din păcate, cu o zi în urmă, asistenta comunitară nu a respectat metodologia şi lanţul de frig pentru aceste vaccinuri.

Ele trebuiau ţinute la o temperatură de 2 – 8 grade Celsius, timp de 120 de ore după degivrare, însă ea le-a introdus într-un congelator, unde au stat la minus 19 grade Celsius”, a declarat şeful DSP Hunedoara, notează zhd.ro

×
Subiecte în articol: vaccin COVID-19
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close