Antena 3 CNN Actualitate Peste 200 de petrecăreți prinși de polițiști într-un club din Brașov: Au plătit și taxă de intrare ca să se distreze în plină pandemie

Peste 200 de petrecăreți prinși de polițiști într-un club din Brașov: Au plătit și taxă de intrare ca să se distreze în plină pandemie

Petrecere în club intreruptă de polițiști, sâmbătă noapte, în Brașov. În urmă mai multor controale efectuate de către polițiștii brașoveni, s-a descoperit o petrecere ilegală la care participau 201 persoane, în plină pandemie COVID-19.

Peste 200 de petrecăreți prinși de polițiști într-un club din Brașov: Au plătit și taxă de intrare ca să se distreze în plină pandemie
Sursa foto: Politia Romana
de Mia Lungu    |    14 Feb 2021   •   17:17

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii brașoveni au identificat o locație pe raza municipiului Brașov în interiorul căreia au fost depistate 201 de persoane, ce participau la un eveniment privat, fără a fi respectate măsurile de protecție individuală și cele privind diminuarea impactului riscurilor, potrivit prevederilor Legii nr. 55/2020.  

Polițiștii au procedat la legitimarea tuturor persoanelor, fiind identificat și organizatorul evenimentului privat, toate persoanele în cauză fiind sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Ca urmare a intervenției polițiștilor, evenimentul privat a fost întrerupt, iar participanții au părăsit locația.

Organizatorii petrecerii au fost duși la secție pentru a da explicații

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că locația prezenta caracteristicile unui club, iar pentru a pătrunde în locație și a participa la eveniment, se solicita o taxă de intrare.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că toate activitățile comerciale derulate se desfășurau în afara cadrului legal, sens în care a fost confiscată suma de 7.800 lei și s-a procedat la ridicarea mai multor bunuri, constând în băuturi alcoolice și nealcoolice, în valoarea de aproximativ 10.000 lei.

Totodată, organizatorii au fost invitați la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în vederea continuării verificărilor și stabilirii întregii situații de fapt.

Potrivit datelor publicate de Prefectura Brașov, la dată curentă, rata de infectare în județul Brașov este de 2,22 cazuri la mia de locuitori.

Petrecere mare, cu lăutari şi 150 de oameni, oprită de jandarmi

Nu mai puţin de 150 de oameni s-au strâns la o petrecere organizată la o sală de evenimente din Dej, unde au chemat şi lăutari.

Cei prezenţi acolo s-au şi lăudat de reţelele de socializare că ar fi pretrecut cu mascaţii, aşa că jandarmii le-au făcut o primă vizită. 

Au dat amenzi, pentru că regulile din pandemie nu erau respectate, apoi au plecat.

Au revenit câteva ore mai târziu la sala de evenimente şi au oprit petrecerea, pe motiv că în Dej, rata de infectare se apropie de 3 cazuri la mia de locuitori.

Localul nu va fi amendat, pentru ca petrecerea era organizată în mod legal.

×
Subiecte în articol: petrecăreți club Brașov politisti pandemie
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close