Antena 3 CNN Actualitate 2008 - cel mai cald an din istoria omenirii

2008 - cel mai cald an din istoria omenirii

2008 - cel mai cald an din istoria omenirii
17 Dec 2008   •   04:59

Ultimul deceniu a fost cel mai călduros din istorie, susţin cercetătorii, care învinuiesc omul pentru încălzirea globală. Astfel, în ultimii zece ani, temperatura medie a crescut pe Pământ cu 0,7C, arăta Serviciul Metro britanic la prezentarea datelor oficiale.
Ei prezic că acesta va fi cel mai cald an din istoria meteo a omenirii, începută în 1850, cu o temperatură globală medie de 58F (14,3C). Acum câţiva ani aceasta ar fi fost deosebit de excepţional, dar acum este ceva normal.
Dr Peter Stott de la Biroul Meteo declara că ?intervenţia umană, în special emisiile de gaze cu efect de seră, a crescut şansele de a avea asemenea ani călduroşi?.
Studiile au arătat că temperatura globală este cu 0,7 grade mai mare decât ar fi fost fără intervenţia omului.
Organismul ONU care se ocupă de schimbarea climatică anunţa ca o încălzire globală de 1-3 grade va duce la creeşteri ale nivelului mării sau disfuncţionalităţi la scară ale sistemului. Cifrele arată că ultimii opt ani au adus temperaturi cu 0,2 grade mai sus faţă de decada anterioară. În plus aceasta a fost cea mai călduroasă. De asemenea cei mai călduroşi zece ani din istorie au fost înregistraţi în ultimii 11 ani.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: incalzire globala schimbare climatica
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close