Antena 3 CNN Actualitate 2009, anul jafurilor armate în România (VIDEO)

2009, anul jafurilor armate în România (VIDEO)

2009, anul jafurilor armate în România (VIDEO)
Sursa foto: jaf
30 Dec 2009   •   19:00

2009 a fost anul în care jafurile au devenit o obişnuinţă în România. Indivizi mascaţi au atacat sedii de bănci, case de schimb valutar sau de amanet şi au reuşit să fugă cu sume impresionante de bani.

Luna ianuarie a fost una de groază pentru braşoveni după ce o casă de amanet a fost jefuită la o oră de vârf. Un individ armat a ameninţat cu pistolul angajaţii unei case de schimb valutar chiar când se pregăteau să încarce încasările din ziua respectivă în maşină. Doi oameni care au încercat să oprească jaful au fost ucişi iar al treilea a fost grav rănit. Atacatorul nu a fost prins nici până în acest moment.

În Cluj-Napoca, în februarie, o sucursală a Băncii Transilvania a fost prădată de hoţi în mai puţin de două minute. Doi indivizi cu cagule au intrat în bancă, au ameninţat angajaţii cu un pistol şi au fugit cu aproape 80 de mii de euro. Doi angajaţi au scăpat cu răni uşoare dar declaraţiile lor nu i-au ajutat pe poliţişti să prindă hoţii.

A urmat Maramureşul. O maşină de valori a fost atacată în pasul Gutai. Hoţii simulau un control în trafic, au oprit maşină, au imobilizat şoferul şi ceilalţi pasageri iar apoi s-au făcut nevăzuţi cu bani cu tot. Aproape un miliard de dolari, bani de pensii iar fugarii sunt şi acum de negăsit.

Şi în Constanţa au avut loc atacuri armate. Unul dintre cele mai grave a fost la o sucursală a băncii Carpatica. 32 de secunde le-a luat mascaţilor să fure 80 de mii de lei. S-au folosit de arme pentru ameninţare dar din fericire nimeni nu a fost rănit.

Sunt doar câteva exemple de jaf armat care au avut loc în acest an în România. Vizate nu au fost doar băncile, ci şi casele de schimb valutar sau casele de amanet.



Antena 3

×
Subiecte în articol: jaf jaf armat Timisoara
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close