Antena 3 Actualitate 2013 a adus deja primele reduceri. Unele magazine afişează preţuri tăiate chiar şi la jumătate

2013 a adus deja primele reduceri. Unele magazine afişează preţuri tăiate chiar şi la jumătate

de S.T.    |    08 Ian 2013   •   16:56
2013 a adus deja primele reduceri. Unele magazine afişează preţuri tăiate chiar şi la jumătate

Magazinele din Capitală vând din 15 ianuarie îmbrăcăminte, încălţăminte şi alte produse nealimentare la preţuri reduse între 10 şi 90%, potrivit notificărilor trimise la primării privind perioada de soldare, care nu poate fi mai mare de 45 de zile.

Marile lanţuri de magazine şi alţi comercianţi care îşi desfăşoară activitatea în sectorul 1 al Capitalei intenţionează să aplice reduceri la produsele pe care le comercializează, informează un comunicat al primăriei de sector, potrivit Mediafax.

Şi Primăria Sectorului 2 a anunţat că primeşte, în această perioadă, cereri de notificări pentru soldări de la comercianţii care-şi desfăşoară activitatea în această zonă.

De asemenea, la Primăria Sectorului 4 au fost înregistrate până în prezent patru astfel de notificări.

Potrivit Ordonanţei de Guvern nr. 99/2000 cu modificările şi completările ulterioare, vânzările de soldare pot fi efectuate după o notificare prealabilă a primăriei cu 15 zile înaintea datei de debut a reducerilor.

Totodată, acelaşi act normativ precizează că "vânzarea de soldare este orice vânzare însoţită sau precedată de publicitate şi anunţată sub denumirea «soldare/soldări/solduri» şi care, printr-o reducere de preţuri, are ca efect vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vânzare cu amănuntul".

Perioada de soldare este stabilită de lege între 15 ianuarie şi 15 aprilie, pentru produsele de toamnă - iarnă.

Reducerile pot fi aplicate numai produselor nealimentare a căror desfacere are caracter sezonier, printre care confecţii, marochinărie, tricotaje, încălţăminte şi articole sportive.

Comercianţii care nu respectă dispoziţiilor legale privind vânzările de soldare pot fi amendaţi cu sume între 2.000 şi 10.000 de lei.

×
Subiecte în articol: reduceri imbracaminte incaltaminte

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close