Antena 3 Actualitate 2016 debutează cu vizite oficiale importante pentru Dacian Cioloș. Berlin, Paris și Haga, printre destinații

2016 debutează cu vizite oficiale importante pentru Dacian Cioloș. Berlin, Paris și Haga, printre destinații

24 Dec 2015   •   08:29
2016 debutează cu vizite oficiale importante pentru Dacian Cioloș. Berlin, Paris și Haga, printre destinații
Sursa foto: Foto: http://gov.ro

Premierul Dacian Cioloş are programate trei vizite oficiale în state membre UE, în primele luni ale anului viitor, prima fiind pregătită pe 7 ianuarie, la Berlin, la invitaţia cancelarului german Angela Merkel, a anunţat, miercuri seară, prim-ministrul, ulterior urmând să se ducă la Paris şi Haga.

"(Angela Merkel - n.r.) m-a invitat la Berlin şi chiar am stabilit data vizitei în timpul întâlnirii de la Consiliu European, pe data de 7 ianuarie am stabilit împreună. I-am spus că aş vrea să merg cât mai repede pentru a discuta mai în detaliu ceea ce avem de gând să facem, care e programul nostru de guvernare, mai ales din perspectiva economică", a declarat premierul Dacian Cioloş la Sinteza Zilei, de la Antena 3, adăugând că Germania este un partener important pentru ţara noastră şi din punct de vedere economic.

Cioloş a precizat că şi-ar dori ca România să aibă, la nivel guvernamental, "un rol mult mai proactiv" în relaţie cu Uniunea Europeană şi nu reactiv "cum a fost de multe ori până acum".

"În sensul de a anticipa anumite decizii care se pregătesc, anumite proiecte, decizii de acte normative, de a încerca să identifici care pot fi punctele sensibile care să se afle în discuţii, de a avea o poziţie, ca stat membru, pe acele puncte şi de a fi implicat în grupurile de negociere ale poziţiilor finale şi ale deciziilor care se vor lua". Un stat membru când este implicat într-un astfel de proces proactiv, atunci el contează defapt", a punctat Dacian Cioloş.

Primul-ministru mai are alte două vizite programate pentru începutul anului viitor, în Franţa şi Olanda.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close