Antena 3 CNN Actualitate 22 de avioane din 3 țări NATO, dislocate în România. MApN: "Spațiul aerian este protejat"

22 de avioane din 3 țări NATO, dislocate în România. MApN: "Spațiul aerian este protejat"

Spaţiul aerian al României este protejat, asigură MApN, populaţia ţării.

22 de avioane din 3 țări NATO, dislocate în România. MApN: "Spațiul aerian este protejat"
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    02 Mar 2022   •   18:01

22 de aeronave din trei țări membre NATO sunt dislocate în această perioadă în România, astfel că spațiul aerian este protejat, a anunțat miercuri Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Potrivit MApN, avioanele sunt dislocate la Baza 86 Aeriană din Fetești și la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Acestea execută misiuni de Poliție Aeriană Întărită sub comanda NATO și desfășoară în același timp antrenamente alături de aeronavele Forțelor Aeriene Române, contribuind la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare.

Este vorba de 8 aeronave Eurofighter Typhoon (dintre care patru executau din luna decembrie Politie Aeriană Întărită alături de militarii români) ale Forțelor Aeriene Italiene, 6 aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene ale Germaniei și 8 aeronave F-16 Fighting Falcon ale Statelor Unite ale Americii (USAFE).

Conform MApN, activitățile se desfășoară în contextul în care Forța de Răspuns NATO a fost activată în premieră în data de 24 februarie.

„Misiunile reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare, transmițând un mesaj puternic de solidaritate între aliații NATO”, susțin reprezentanții MApN.

×
Subiecte în articol: NATO MApN spatiu aerian
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close