Antena 3 CNN Actualitate 24 de imigranţi palestinieni, afgani, irakieni şi iranieni, descoperiţi la graniţă într-un TIR

24 de imigranţi palestinieni, afgani, irakieni şi iranieni, descoperiţi la graniţă într-un TIR

24 de imigranţi palestinieni, afgani, irakieni şi iranieni, descoperiţi la graniţă într-un TIR
27 Aug 2010   •   23:00

Înghesuiţi, înfometaţi şi aproape fără aer, 24 de imigranţi au încercat să treacă cu un TIR prin România, dosiţi în stive de plăci. N-au avut nicio şansă cu poliţiştii de frontieră de la Vărşand.

Poliţiştii sunt deja învăţaţi cu TIR-urile care trec prin Vama Vărşand şi în care sunt ascunşi imigranţi. Orice ar transporta, sunt verificate de la un capăt la celălalt. Aşa au făcut şi joi seară. Oficial TIR-ul venea din Grecia încărcat cu stive de pal cu destinaţia Italia.

La un simplu control, însă, poliţiştilor de frontieră le-au sărit în ochi, în partea de jos a remorcii, trei trape. Era evident că înăuntru se ascunde ceva.

Mai mult, cele trei stive de pal erau aşezate ca şi cum ar masca compartimente. Cât se poate de adevărat. Poliţiştii de frontieră au dat peste 24 de imigranţi - palestinieni, afgani, irakieni şi iranieni.

N-aveau niciun document la ei, altfel n-ar mai fi încercat să treacă ilegal prin România ascunşi în remorca TIR-ului cu destinaţia Italia. Acolo au povestit că vor să ajungă. Au fugit din ţările lor secătuite de sărăcie, Palestina, Afganistan, Irak, Bangladeş şi Iran. S-au dosit câte opt şi au călătorit aşa, zile în şir, până când poliţiştii de frontieră de la Vărşand au dat de ei.

Locaşurile erau ascunse în stivele de pal. Transfugii au intrat în ele pe dedesubt, prin trei trape. În compartimente aveau câte două ventilatoare pentru aer, lăzi frigorifice, mâncare, dar şi generator pentru iluminat.

În total, 24 de imigranţi cu vârste între 14 şi 35 de ani erau pitiţi în cele trei compartimente. Şoferul le-a declarat poliţiştilor că el doar a preluat TIR-ul din Grecia şi nu ştia de încărcătura umană. Este însă cercetat penal alături de imigranţi.

Observator

 

×
Subiecte în articol: imigranti
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close