Antena 3 Actualitate 24 de școli din Capitală încep cursurile exclusiv online. Ludovic Orban atenționează

24 de școli din Capitală încep cursurile exclusiv online. Ludovic Orban atenționează

de Laura Dinu    |    11 Sep 2020   •   08:00
24 de școli din Capitală încep cursurile exclusiv online. Ludovic Orban atenționează

Peste 100 de școli din 43 de localități vor începe școlile în scenariul roșu. 24 de unități de învățământ în această situație sunt din Capitală. Iar astăzi va începe distribuția celor 82.000 de tablete achiziționate de Ministerul Educației. Ludovic Orban atenționează autoritățile să facă rapid achizițiile pentru ca elevii să aibă acces până luni la tehnologia necesară pentru școală.

43 de localități vor începe școala în scenariul roșu, în care cursurile se vor desfășura exclusiv online. Centralizate până acum, la nivelul țării, cele mai multe vor intra pe scenariul verde.

"Ceea ce pot să vă spun acum - e un raport preliminar - sunt 6.116 unități de învățământ în care se aplică scenariul verde, 2.711, scenariul galben și 101 unități de învățământ cu scenariul roșu, la acest moment, deci fără acele județe pe care vi le-am comunicat și în care încă nu s-a luat decizia la nivelul Comitetului județean pentru situații de urgență", a spus ministrul Monica Anisie.

În aceste date, nu sunt cuprinse 12 județe și Municipiul București care nu au trimit încă rapoartele la minister. 

82.000 de tablete distribuite către școli

Ministrul Monica Anisie anunță că cele 82.000 de tablete urmează să fie distriuite către școli. Deși tabletele nu au ajuns încă în posesia celor care au nevoie de ele, premierul ține să avertizeze că sunt necesare camerele web în clase. 

Mai ales acolo unde învățământul este mixt. Jumate în clasă, jumate online, noi trebuie să ne asigurăm că vom avea camere web în fiecare clasă”, spune premierul. 

Ministrul Educației a vorbit și despre situația în care un elev se află în imposibilitatea de a mai purta mască.

”Aceasta este o situație particulară și fiecare cadru didactic care va fi în sala de curs va trebui să ia o decizie în momentul respectiv.

Dacă un copil va solicita să își scoată masca, poate să meargă afară, în spațiul curții școlii și acolo să își scoată masca. Profesorul decide, dacă este un moment în care copilul nu mai poate să își țină masca respectivă”, a declarat Monica Anisie

Premierul a atras atenția că, pentru a fi evitate situațiile în care copiii nu vor avea măști la școală, inspectoratele școlare, în parteneriat cu unitățile școlare, ar trebui să facă achiziții rapide.  

×
Subiecte în articol: şcoală scenariu

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close