Antena 3 CNN Actualitate 24 ianuarie, Ziua Unirii. Mesajul președintelui Klaus Iohannis: „Această zi este o lecţie a prezentului”

24 ianuarie, Ziua Unirii. Mesajul președintelui Klaus Iohannis: „Această zi este o lecţie a prezentului”

24 ianuarie, Ziua Unirii. Mesajul președintelui Klaus Iohannis: „Această zi este o lecţie a prezentului”
Sursa foto: Foto: Klaus Iohannis
de S.T.    |    24 Ian 2017   •   10:52

24 ianuarie, Ziua Unirii. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi un mesaj cu ocazia Unirii Principatelor în care afirmă că Mica Unire s-a realizat deoarece voinţa populară a fost aplicată de politicieni şi subliniază că aceasta este o lecţie a prezentului.

„Unirea Principatelor s-a înfăptuit pentru că voinţa populară a fost auzită, înţeleasă, respectată şi aplicată de politicieni. „Unirea, naţiunea a făcut-o!” spunea Mihail Kogălniceanu. Elitele acelor vremuri au înţeles că binele unei întregi naţiuni este mai presus de intrigi şi interese mărunte. Dar această zi este şi o lecţie a prezentului”, a scris marţi şeful statului pe Facebook.

24 ianuarie, Ziua Unirii. El punctează că, la fel ca şi în trecut, cele mai periculoase ameninţări nu vin din afara ţării, ci mai ales din interior.

„Unirea a fost vocea oamenilor curajoşi care au crezut în lege şi dreptate. Fiţi încrezători că împreună vom reuşi, că vom avea înţelepciunea de a face ce este corect şi bine pentru viitorul naţiunii române. La mulţi ani, România!”, conchide preşedintele Iohannis în mesaj.

×
Subiecte în articol: Ziua Unirii Klaus Iohannis
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close