Antena 3 CNN Actualitate -26 grade în CAPITALĂ. Gerul siberian se instalează în România

-26 grade în CAPITALĂ. Gerul siberian se instalează în România

-26 grade în CAPITALĂ. Gerul siberian se instalează în România
11 Dec 2012   •   21:33

Vine peste noi o iarnă cumplită. Şi nu ninsoarea pare cel mai de speriat lucru, ci gerul! Gerul Siberian! În numai 48 de ore, temperaturile vor ajunge până la MINUS 26 de grade.


Nimeni nu scapă de zăpadă şi de ger. Cel puţin săptămâna aceasta, spun meteorologii. Deja ninge în Capitală. Iar la noapte va ninge în toată ţara.

Stratul de zăpadă se va aşeza serios în Muntenia, sudul Moldovei şi Oltenia. După ninsoare însă vine gerul siberian. În noaptea de joi spre vineri, cel mai cald va fi la MINUS 6 grade. Temperaturile minime vor ajunge însă şi până la MINUS 26.

Nici ziua nu vor fi mai multe grade. Abia în zona de sud, sud Est se vor înregistra 0 grade Celsius. O altă veste proastă pe care ne-o dau meteorologii este că la sfârşitul săptămânii, ploaia şi zăpada se vor amesteca e foarte posibil să se formeze polei.

În această noapte va ninge în toată ţara, mai mult in Muntenia, sudul Modovei, Oltenia.

După ninsoare, vine GERUL SIBERIAN!

Codul galben de ninsori expiră mâine la 12, dar este posibil sa se emita un alt cod pentru ger, deoarece  în noaptea de joi spre vineri vor fi minime -26....-6 grade Celsius.
 
Mâine va ninge slab în vestul, centrul şi nordul ţarii şi local, îndeosebi în prima parte a zilei şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între -8 şi 0 grade, mai ridicate pe litoral.
 
În Bucureşti va ninge în această noapte şi mâine dimineaţă depunându-se în jur de 10...15 cm de zăpadă. Temperatura minimă va fi de -3 grade, iar la amiază vor fi 0 grade.
 
La munte, cerul va fi mai mult noros şi mai ales în prima parte a intervalului va ninge pe arii relativ extinse.
 
Joi, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea în cea mai mare parte a ţării. Va mai ninge slab în jumătate de nord. Temperaturile vor fi cuprinse între -9 şi 0 grade.
 
Vineri, va ninge slab în nord, iar noaptea în vest vor fi condiţii de precipitaţii mixte şi de polei. Temperaturile vor fi cuprinse între -10 şi 0 grade.

×
Subiecte în articol: ger ninsoare cod galben de ninsori
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close