Antena 3 CNN Actualitate 28.000 de agenți de ordine, scoși în stradă pentru minivacanța de 1 iunie

28.000 de agenți de ordine, scoși în stradă pentru minivacanța de 1 iunie

Ministerul Afacerilor Interne a transmis vineri că aproximativ 28.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră vor acţiona, zilnic, în perioada minivacanţei de 1 iunie, pentru a asigura siguranţa, ordinea publică şi intervenţia în situaţii de urgenţă.

28.000 de agenți de ordine, scoși în stradă pentru minivacanța de 1 iunie
Sursa foto: Hepta
29 Mai 2020   •   17:03

"În contextul minivacanţei prilejuite de sărbătorirea Zilei de 1 Iunie, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost luate măsuri suplimentare pentru prevenirea faptelor ilegale, prin asigurarea unei prezenţe suplimentare a efectivelor de ordine publică la nivelul întregii ţări, precum şi pentru asigurarea intervenţiei imediate în cazul unor urgenţe medicale", a transmis MAI.

Una dintre priorităţile angajaţilor MAI aflaţi în teren este respectarea măsurilor dispuse pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor. 

Astfel, în perioada 28 mai - 1 iunie, aproximativ 28.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră, sprijiniţi de lucrători de la alte structuri operative şi de peste 2.000 de poliţişti locali, acţionează zilnic pentru protejarea şi sprijinirea cetăţenilor.

Pentru siguranţa traficului, pe cele mai importante artere rutiere din ţară, sunt amplasate 313 aparate radar. Echipajele vor beneficia de sprijin aerian din partea aeronavelor Inspectoratului General de Aviaţie. 

Totodată, în fiecare zi, peste 6.000 de jandarmi vor desfăşura misiuni în sprijinul cetăţenilor.

Misiunile de răspuns în situaţii de urgenţă, inclusiv cele care privesc cazurile de prim-ajutor medical, vor fi asigurate, în această minivacanţă, de aproximativ 5.000 de pompieri militari şi paramedici, cu 3.400 de mijloace tehnice (800 de echipaje stingere, 100 de maşini de descarcerare, peste 400 de echipaje SMURD). 

MAI amintește că, până în 31 mai, inclusiv, este obligatorie justificarea deplasării persoanelor în afara localităţilor. 

 

×
Subiecte în articol: MAI
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close