Antena 3 CNN Actualitate 3.200 de oameni au alergat pentru a învinge cancerul la sân!

3.200 de oameni au alergat pentru a învinge cancerul la sân!

3.200 de oameni au alergat pentru a învinge cancerul la sân!
Sursa foto: Crosul Casiopeea din Parcul Tineretului
29 Sep 2012   •   22:06

Peste 3.200 de oameni au alergat, sâmbătă, la cea de-a treia ediţie a "Crosului roz împotriva cancerului la sân", organizat în Parcul Tineretului, pentru ajutorarea femeilor depistate cu cancer mamar şi pentru prevenirea acestei boli, în ziua de 29 septembrie, proclamată de Asociaţia Casiopeea ziua luptei împotriva cancerului la sân.

Crosul a adus împreună persoane publice îndrăgite din sport, teatru şi televiziune. Medeeea Marinescu, Florentina Opris, Laura Badea si Ruxandra Dragomir s-au aliniat la start cu gandul la femeile care au suferit o mastectomie şi care au nevoie de sprijinul celor din jur.

Platind taxa de inscriere, fiecare participant a adus o schimbare in viata a 200 de femei ce-si vor recapata speranta si increderea de sine. Protezele mamare oferite nu aduc numai un beneficiu estetic, ci sunt necesare mai ales din punct de vedere medical. Casiopeea le ajuta astfel pe beneficiare sa se recupereze mai repede si mai bine, evenimentul de azi fiind o confirmare ca nu sunt singure in aceasta lupta.

3.200 de oameni, adulti si copii, au alergat la Crosul Casiopeea pentru a invinge cancerul la san. Vedetele cursei au purtat astazi tricoul roz pentru a sustine acest proiect si pentru a fi alaturi de femeile cu cancer la san.

In semn de multumire pentru ajutorul oferit, fiecare participant adult a primit un voucher pentru o ecografie mamara gratuita, oferita de clinica Anima. In felul acesta, Casiopeea se ingrijeste si de sanatatea celor veniti azi in Parcul Tineretului.

Fiind un proiect UNIC in ROMANIA, Casiopeea propune actiuni concrete de promovare a activitatilor sportive in vederea ameliorarii calitatii vietii si prevenirii unor boli grave. Asociatia Casiopeea organizeaza anual Crosul Casiopeea precum si actiuni educative in scoli pentru promovarea unui stil de viata sanatos.

Prima editie a Crosului roz impotriva cancerului la san a fost organizata in 2010 pentru a promova avantajele depistarii din timp a cancerului mamar si a colecta fonduri destinate persoanelor afectate de aceasta boala.

Editiile trecute (2010, respectiv 2011), peste 3.500 de participanti au alergat pentru sanatate la crosul roz Casiopeea si aproape 20 de companii s-au intrecut in cadrul Corporate Challenge. Anul acesta, numaram 40 de companii, 8 scoli, o scoala de hipoacuzici si 3.200 de participanti, intr-o singura editie.

Banii colectati vor fi directionati catre achizitionarea de proteze mamare pentru pacientele care au suferit o mastectomie.

Castigatorii zilei roz:

Copii Baieti
1.    Damian Mititelu, 10 ani
2.    Robert Marinescu, 10 ani
3.    Colin Prigent, 11 ani

Copii Fete
1.    Gabriela Caraiani, 11 ani
2.    Maria Trandafirescu, 11 ani
3.    Crina-Izabela Bercea, 10 ani

Adolescenti baieti
1.    Cristian Balac, 16 ani
2.    Alexandru Dulgeru, 12 ani
3.    Cristian Radu, 15 ani

Adolescenti fete
1.    Ana-Maria Cazan, 16 ani
2.    Georgiana Kalarachwan, 16 ani
3.    Roxana Ungureanu

Adulti Barbati
1.    Florin Anghel, 24 ani
2.    Cristian Lutic, 18 ani
3.    Stefan Oprina, 45 ani

Adulti Femei
1.    Florentina Buga, 22 ani
2.    Hiroko Ogawa, 51 ani
3.    Ioana Rosculet, 38 ani

Desi depistarea in faza incipienta a cancerului mamar poate asigura vindecarea totala a bolii, cancerul la san ramane totusi prima cauza de mortalitate in randul femeilor intre 35 si 55 de ani. Si pentru ca, in Romania, costurile protezelor mamare nu sunt incluse in pachetul medical rambursat de asigurarea publica de sanatate, fondurile colectate prin plata taxei de participare la cros vor fi utilizate pentru achizitionarea si in acest an a acestui tip de proteze.

Crosul Casiopeea, evenimentul caritabil de strangere de fonduri, este sustinut de Camera Franceza de Comert si Industrie din Romania, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Autoritatea Nationala Pentru Sport si Tineret si de Primaria Municipiului Bucuresti; beneficiarii directi ai evenimentului sunt chiar femeile ce sufera de cancer la san.  Crosul este de asemenea sustinut de mediul de afaceri; GDF Suez, Veolia Environment, Decathlon Romania, BRD Groupe Societe Generale, Grupul Renault Romania si GSK Romania.

Astfel, Casiopeea a devenit primul cros care se departajeaza de celelalte actiuni similare: crosul roz Casiopeea are un profund caracter umanitar si educativ, punand Romania pe harta unui „octombrie roz” mondial cu o zi inainte de Ziua Mondiala de lupta impotriva cancerului la san.

×
Subiecte în articol: vedete
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close