Antena 3 CNN Actualitate Trei membri ai grupării care abuza persoane cu handicap și le trimitea să vândă produse în trenuri, reținuți de DIICOT

Trei membri ai grupării care abuza persoane cu handicap și le trimitea să vândă produse în trenuri, reținuți de DIICOT

Trei membri au unei grupări care exploata persoane surdo-mute au fost reținuți de DIICOT. Doi dintre aceștia urmează să fie duși la tribunal, cu propunere de arestare preventivă.

Trei membri ai grupării care abuza persoane cu handicap și le trimitea să vândă produse în trenuri, reținuți de DIICOT
Sursa foto: Mediafax Foto / Justinel Stavaru
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iun 2023   •   13:31

Potrivit procurorilor, suspecții obligau victimele să vândă diverse obiecte în trenuri, iar cei care refuzau erau bătuți.

Oamenii legii au stabilit că este vorba despre o grupare infracțională formată din opt persoane cu probleme de auz și vorbire.

Acestea ar fi constrâns mai multe persoane pe care le racolau din zona Gării de Nord să vândă în trenuri diverse obiecte, cum sunt pixuri, coperte de caiete sau brichete.

Banii pe care cei care vindeau aceste obiecte în trenuri erau mai apoi predați către gruparea infracțională și, mai mult decât atât, există chiar și câteva victime care au fost păcălite de această grupare că vor fi ajutate să obțină mai multe beneficii financiare de la statul italian pentru aceste probleme pe care le au.

Banii au fost obținuți, însă nu au ajuns niciodată la beneficiarii de drept. Sumele ajungeau însă la gruparea infracțională, care pe platformele de socializare postează frecvent imagini și videoclipuri din destinații de lux.

Surse din anchetă spun că aceștia dețineau mai multe imobile în București, în Italia și sute de mii de euro în conturi.

×
Subiecte în articol: victime persoane surdo-mute DIICOT
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close