Antena 3 CNN Actualitate 3 milioane de euro, fiecare casă expropriată de Primăria Capitalei

3 milioane de euro, fiecare casă expropriată de Primăria Capitalei

3 milioane de euro, fiecare casă expropriată de Primăria Capitalei
Sursa foto: pasajul basarab
31 Mar 2009   •   04:06

Cum piaţa imobiliară este acum la pământ, pare cel mai bun moment pentru acclerarea proiectelor de infrastructură ce vizează transformarea capitalei într-un oraş mai puţin aglomerat. Cu toate acestea, primăria este acuzată că doreşte să achite sume exorbitante, în plină criză financiară, pentru exproprierea unor cocioabe.
Astfel, un calcul simplu arată că fiecare dintre ele va ajunge să coste 3 milioane de euro.
Proiectele vizează continuarea pasajului Basarab sau construirea bulevardului Buzesti-Berzei-Uranus-Vasile Parvan-B.P. Hasdeu-Uranus-Calea Rahovei, care ar uni nordul cu sudul Capitalei, pentru care se alocă 280 milioane euro pentru despăgubirea proprietarilor.

Astfel, calculele iniţiale arată că fiecare proprietar din zona Buzeşti- Berzei ar urma să primească circa 3 milioane de euro, scrie România Liberă. Criticii susţin că sumele oferite sunt uneori de două ori mai mare decât preţul pieţei.
Cu toate acestea, există şi nemulţumiţi, care au dat primăria în judecată pentru a primi sume şi mai mari şi există posibilitatea de a avea câştig de cauză.
La sfârşitul lunii trecute, consilierii din Bucureşti au cerut Guvernului să aprobe exproprierile pentru traseul Buzeşti-Berzei-Vasile Pârvan-B.P. Haşdeu-Uranus-Calea Rahovei. Pentru cele 81 de case şi terenuri se estimează că se va plăti 250 milioane de euro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: primaria capitalei
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close