Antena 3 CNN Actualitate 3 noi cazuri de trichineloză în Drobeta Turnu Severin

3 noi cazuri de trichineloză în Drobeta Turnu Severin

3 noi cazuri de trichineloză în Drobeta Turnu Severin
18 Ian 2014   •   14:33
Alte trei persoane cu trichineloză au ajuns la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, după ce la începutul săptămânii au fost internaţi trei pacienţi cu aceeaşi boală, cei şase mâncând din carnea unui porc pentru care examenul trichineloscopic a fost făcut eronat de un tehnician veterinar.
Potrivit medicului Liliana Bancă de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, la câteva zile după ce la unitatea medicală s-au prezentat doi bărbaţi şi o femeie diagnosticaţi cu trichineloză, la spital au ajuns alte trei persoane care au acuzat simptome de trichineloză, aceştia mâncând carne din acelaşi porc pentru care examenul trichineloscopic a fost făcut eronat de către un tehnician veterinar.
Între cei trei pacienţi care au ajuns la spital în ultimele zile se află şi o tânără de 19 ani, mama unui bebeluş de trei săptămâni şi a unei fetiţe de trei ani, aceasta fiind internată împreună cu o altă persoană, în timp ce al treilea pacient a primit tratament şi a fost trimis acasă.
"Sunt cinci pacienţi internaţi în secţie, cu vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani. Starea generală este relativ bună şi a mai fost încă un pacient confirmat, dar a primit reţetă la domiciliu. Dacă au consumat carne infectată care nu a fost prelucrată termic există posibilitatea să mai apară şi alte cazuri. Totul depinde de cantitatea de parazit ingerată şi de starea biologică a bolnavului", a declarat, sâmbătă, medicul Liliana Bancă, conform Mediafax.
La control a fost adusă şi fetiţa de trei ani, căreia i-au fost făcute analize la Secţia de Pediatrie, dar aceasta nu a avut nevoie de tratament întrucât boala nu s-a manifestat în cazul său.
Primii trei pacienţi diagnosticaţi cu trichineloză, respectiv doi bărbaţi şi o femeie din comuna mehedinţeană Gogoşu, au fost internaţi luni la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, ei spunând că au tăiat un porc crescut în gospodărie şi au mers cu probe de carne la un tehnician veterinar din comuna Burila Mare, care a făcut examenul trichineloscopic, spunându-le că pot consuma carnea. Pacienţii au mai spus că din carne au mâncat aproximativ 30 de persoane.
Ulterior, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mehedinţi a deschis o anchetă, stabilind că analizele pe probe de carne au fost făcute eronat de către un technician veterinar care nu era autorizat să efectueze examen trichineloscopic. Tehnicianul veterinar a fost amendat cu 1.200 de lei şi ar putea răspunde şi penal dacă proprietarii porcului vor depune plângere la Poliţie.
 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close