Antena 3 CNN Actualitate 30.000 de angajaţi MAI mobilizaţi în perioada Sărbătorilor de Paşti

30.000 de angajaţi MAI mobilizaţi în perioada Sărbătorilor de Paşti

30.000 de angajaţi MAI mobilizaţi în perioada Sărbătorilor de Paşti
Sursa foto: Foto: INTACT Images
14 Apr 2012   •   11:51

Aproximativ 30.000 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, dintre care 11.000 poliţişti, 7.000 jandarmi, 3.000 poliţişti de frontieră şi 7.000 de pompieri, asigură ordinea în perioada Sărbătorilor de Paşti la nivel naţional.
   
Aceştia vor fi prezenţi în localităţile urbane şi rurale, în zona lăcaşurilor de cult, a staţiunilor turistice, în zonele de agrement, precum şi în punctele de trecere a frontierei. Poliţiştii şi jandarmii acţionează pentru prevenirea faptelor antisociale, precum şi pentru a asigura o reacţie fermă şi o intervenţie rapidă la solicitările cetăţenilor.
   
În noaptea de Înviere şi în zilele de Paşti, pe raza localităţilor şi a celor peste 14.500 de lăcaşuri de cult din întreaga ţară, unde sunt organizate slujbe religioase cu număr mare de participanţi, dar şi în locurile în care se vor desfăşura manifestări cultural-artistice, angajaţii MAI vor lua măsuri pentru ca Sărbătorile să se desfăşoare fără evenimente nedorite.
   
Pentru a asigura un trafic rutier în condiţii fluente şi de siguranţă, au fost suplimentate efectivele Poliţiei Rutiere, cu precădere în zonele în care se estimează aglomerări, în interiorul localităţilor, pe arterele care duc spre lăcaşele de cult, dar şi pe drumurile naţionale, spre zonele turistice consacrate (Valea Prahovei, Valea Oltului, nordul Moldovei, litoral).
   
Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie este pregătit ca, la solicitarea Poliţiei Rutiere, să acorde sprijin în supravegherea principalelor artere de circulaţie, în intervalele în care se preconizează un trafic intens si în cazuri de urgenţă.
   

×
Subiecte în articol: paste
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close