Antena 3 CNN Actualitate 30 de români au aşteptat 8 ore un autocar în vama Kulata. Cum au fost nevoiţi să doarmă oamenii

30 de români au aşteptat 8 ore un autocar în vama Kulata. Cum au fost nevoiţi să doarmă oamenii

Imagini revoltătoare au fost surprinse de o româncă, din Vama Kulata. Aproape 30 de oameni au aşteptat mai bine de 8 ore un autocar care să îi ducă acasă. În tot acest timp, aceştia au dormit pe scaune, mese, sau chiar pe jos. Printre turişti sunt şi copii, dar şi persoane în vârstă care nu au primit nici măcar o sticlă cu apă.

30 de români au aşteptat 8 ore un autocar în vama Kulata. Cum au fost nevoiţi să doarmă oamenii
Sursa foto: Laura Ivancioiu/Facebook
de Georgiana Adam    |    01 Aug 2021   •   10:34

Circa 30 de români au petrecut noaptea în Vama Kulata, dormind pe jos sau pe scaune, după ce autocarul cu care ar fi trebuit să plece din Limenas (Thassos) s-a defectat.

Între turiștii români sunt oameni în vârstă și copii, care, duminică dimineață au trecut pe jos vama în Bulgaria.

Circa 25-30 persoane au petrecut noaptea în Vama Kulata, așteptând un autocar care să îi aducă acasă.

Motivul pentru care românii au aşteptat ore în şir

"Este ora 7.20 si fata mea si prietenul ei asteapta de la miezul noptii in vama Kulata, alaturi de alte 25-30 persoane.

Si nu asteapta controlul vamal sau anti-Covid, ci un autocar! 

Ar fi trebuit sa plece ieri la ora 16.00 din Limenas (Thassos), cu un autocar, luasera biletele de la InterTour.

Autocarul a avut o defectiune tehnica si de aici a inceput totul:

- noi nu am aflat de defectiune decat cand am ajuns in port si am sunat soferul (agentia nu ne-a anuntat, desi intelegem ca masina se stricase cu vreo 2-3 ore inainte),

- In intervalul 15.30-20.00 am vorbit la telefon in nenumarate randuri cu Alex de la InterTour, cu o doamna de la Ruefa Chartere (Alex zicea ca Ruefa e agentia, si ca, de fapt, InterTour e doar o platforma), cu soferul masinii stricate, cu grecoaica Alexa, cu Stephanos, soferul grec al unui alt autocar care strangea romanii de pe insula, cu domnul Paul, care se ocupa de flota de masini. Informatiile de la cei care ar fi trebuit sa ne ajute veneau trunchiat, complet eronat si un pic grotesc: "Nu stiu numarul autocarul grec care vine sa ii ia, nu au vrut sa ni-l dea", "Autocarul a ajuns, e in port in Limenaria" (Maria si Dragos erau in partea opusa a insulei, in Limenas), "Doamna, va rog sa ma credeti ca suntem in aceeasi situatie" - asta e preferata mea, asa mi-a spus doamna de la Ruefa Chartere.

- Pana la urma, pareau ca au reusit sa se organizeze. A venit soferul masinii stricate si au trecut cu totii, fara masina, pe continent cu ultimul ferryboat, la 20.30, urmau sa mearga cu un autocar grec din Kavala pana la Sofia, iar din Sofia sa ii preia un autocar romanesc.

- Numai ca autocarul grec i-a lasat in Kulata la miezul noptii. Pe la 4 li s-a spus ca autocarul romanesc vine la 7-7.30, pe la 6, ca vine la 8-8.30. Realitatea e ca nu avem nicio dovada ca a plecat un autocar spre ei.

Copiii şi bătrânii au dormit pe scaune, mese sau ciment

- De ieri, de la 15.30 si pana acum, la 07.20, oamenii acestia nu au primit nimic - nici macar o sticla de apa. In Vama, peste noapte, a fost totul inchis. Si frig. In grup sunt si oameni in varsta, si copii - au dormit toti pe scaune metalice, mese sau ciment.

Las niste poze si (sper sa nu mai am cu ce sa) va tin la curent.

UPDATE: La 8 dimineata au trecut vama pe jos, 30 de oameni cu bagajele in brate, si in Bulgaria s-au urcat intr-un autocar. Sper sa ii duca pana la Bucuresti 

UPDATE 2: pe principiul "De cate companii e nevoie sa NU aduci niste romani din Grecia?" , se pare ca responsabili nu sunt nici InterTour, nici Ruefa Chartere, ci Tabita Tour" spune femeia pe Facebok, despre situaţia revoltătoare din Vama Kulata.

Duminică dimineața, la ora 8.00, oamenii au trecut vama pe jos, cu bagajele în brațe, iar în Bulgaria s-au urcat într-un autocar care speră să îi ducă până în București.

Este ora 7.20 si fata mea si prietenul ei asteapta de la miezul noptii in vama Kulata, alaturi de alte 25-30...

Posted by Laura Ivancioiu on Saturday, 31 July 2021

×
Subiecte în articol: vama Kulata romani turisti Bulgaria
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close