Antena 3 CNN Actualitate 32 de ordine ale lui Funeriu, dispărute. Liviu Pop va depune plângere penală

32 de ordine ale lui Funeriu, dispărute. Liviu Pop va depune plângere penală

32 de ordine ale lui Funeriu, dispărute. Liviu Pop va depune plângere penală
26 Iun 2012   •   16:36

În cadrul unei conferiţe de presă, ministru interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că a înaintat astăzi o sesizare către Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti în care a constatat că în baza unui ordin de ministru s-a făcut o echivalare a unui titlu de doctor, în condiţiile în care în procesul verbal de predare primire între cabinetul fostului ministru şi arhiva ministerului 32 de ordine nu au fost înregistrate, ceea ce înseamnă că nu există, doar unul dintre ele stând la baza acestei echivalări.

Acesta a ţinut să menţioneze că nu este vinovată persoana care a fost echivalată, ci ministrul a emis un ordin pe baza unui document care nu există.  "Deşi se face menţiunea că acel document există, prin arhiva ministerului care a preluat de la Cabinetul ministrului este foarte clar explicat: 32 de ordine de ministru nu există înregistrate, în consecinţă nu sunt valabile. Pentru eliminarea oricărei suspiciuni, voi face astăzi publice toate ordinele de ministru din 2011 şi 2012. Sunt 60 de ordine de ministru nepredate arhivei ministerului, pe cale de consecinţă sunt nule."


Pop a declarat că va sesiza chiar şi preşedenţia în acest caz.

De asemenea, zilele trecute Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a trimis Inspecţia Muncii la Palatul Cotroceni deoarece vrea să ştie ce studii are Daniel Funeriu şi cum a fost angajat pe post de consilier prezidenţial pe educaţie având în vedere controversele legate de diploma sa de Bacalaureat.

Inspectorii verifică modul în care a fost angajat Daniel Funeriu. Fostul ministru al Educaţiei nu a prezentat diplomele de studiu în momentul în care a primit funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de educaţie.


×
Subiecte în articol: ordine
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close