Antena 3 CNN Actualitate 33 de poliţişti români merg de sărbători la Paris

33 de poliţişti români merg de sărbători la Paris

33 de poliţişti români merg de sărbători la Paris
Sursa foto: Foto: semnal.eu
09 Dec 2011   •   22:46

33 de poliţişti români se duc de sărbători la Paris, dar nu pentru distracţie, ci în interes de serviciu: vor patrula zi şi noapte alături de poliţiştii francezi pentru a-i vîna pe românii care comit infracţiuni în capitala Franţei.

Delincvenţii, cei mai mulţi de etnie romă, îşi ştiu bine lecţia, oferind mereu câte o explicaţie pentru lipsa actelor. Cu toate acestea, infractorii români din Paris vor avea viaţă grea în această iarnă. Cei 33 de poliţişti din România nu numai că îi identifică mai uşor, dar pot determina alături de omologii fracezi, pe loc, dacă e cazul ca o persoană să fie reţinută sau nu.

Colaborarea dintre România şi Franţa vizează delincvenţii români, resposabili pentru 10 la sută dintre infracţiunile din marile oraşe, potrivit ministrului francez de interne.

Există multe furturi la întâmplare, multe furturi de telefoane mobile, toate acestea fiind insuportabile pentru localnici. Mai mult, în cadrul acestei delincvenţe apare un aspect de-a dreptul crud şi inacceptabil, acela al exploatării de minori.

În ultimul an, numai la Paris, au fost reţinuţi 10.000 de infractori minori, dar aceştia ies din comisariate la fel de repede cum au intrat, din cauza legislaţiei deficitare.



×
Subiecte în articol: paris România
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close