Antena 3 CNN Actualitate 4 miliarde de euro – paguba adusă statului român de contractele păguboase cu "băieţii deştepţi"

4 miliarde de euro – paguba adusă statului român de contractele păguboase cu "băieţii deştepţi"

4 miliarde de euro – paguba adusă statului român de contractele păguboase cu "băieţii deştepţi"
Sursa foto: Foto: Mediafax
27 Noi 2011   •   18:22
Patru miliarde euro este paguba adusă statului român de contractele păguboase cu dealerii de energie, aşa numiţii băieţi deştepţi. Traian Băsescu spune că a pierdut lupta cu ei.

În cazul unui contract de la ALRO, se pare însă că şeful statului a cerut printr-o rezoluţie specială ca doi investitori ruşi să fie luaţi în considerare de ministru la semnarea contractelor.

O convorbire aflată la dosarul Alro arată cum doi dintre acţionarii ruşi ai grupului MARKO care deţine compania din Slatina, vorbeau cifrat despre întâlnirile cu oficialii de la Bucureşti.

Înaintea de a ajunge la şeful statului cei doi au făcut mai întâi lobby pe lângă Dorin Cocoş şi Elena Udrea, spun jurnaliştii de la Exces de putere. Stenograma procurorilor confirmă întrevederea dintre ruşii Macinski, Krasnov şi Traian Băsescu, în urma căreia preşedintele a pus o rezoluţie pe un document oficial, special pentru ei.

Până la urmă, ruşii Macinski şi Krasnov au obţinut ce au vrut: un contract pe termen lung la un preţ bun. Cel care l-a acordat a fost însă ministrul Adrian Videanu, iar data scadentă a acestuia este 2018.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close