Antena 3 CNN Actualitate 40 de kg de heroină capturate de DIICOT. Retea internaţională de droguri - anihilată

40 de kg de heroină capturate de DIICOT. Retea internaţională de droguri - anihilată

40 de kg de heroină capturate de DIICOT. Retea internaţională de droguri - anihilată
Sursa foto: foto: articles.nydailynews.com
13 Iun 2012   •   09:17

Un cetăţean austriac, liderul unei grupări de trafic de droguri, şi alte două persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT după ce au fost prinse pe autostrada Bucureşti-Piteşti transportând în autoturismele cu care mergeau 40 de kilograme de heroină, în valoare de două milioane de euro, scrie Mediafax.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală au destructurat un grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în traficul internaţional de droguri de mare risc dinspre Turcia către ţări din Uniunea Europeană.

Lider al grupării a fost identificată Nicole Smith, cetăţean austriac, în vârstă de 44 de ani, sub coordonarea căreia membrii grupării au organizat procurarea unei importante cantităţi de heroină din Turcia, tranzitarea teritoriului României şi transportul drogurilor de mare risc pe rută terestră către Austria.

Nicole Smith şi doi complici ai acesteia au fost prinşi în flagrant delict, marţi, pe autostrada Bucureşti - Piteşti, în maşinile cu care aceştia mergeau fiind găsite 40 de kilograme de heroină.

Drogurile, în valoare de două milioane de euro, erau ascunse în rezervoarele autovehiculelor sub forma a 84 de pachete.

Procurorii DIICOT i-au reţinut pe cei trei şi au solicitat instanţei de judecată arestarea lor preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Cercetările în această cauză au fost făcute împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI şi DOS.

Procurorii DIICOT au colaborat în această cauză cu autorităţile judiciare bulgare şi austriece.

×
Subiecte în articol: flagrant heroina
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close