Antena 3 CNN Actualitate 40 de persoane au fost salvate de salvamontiști de pe munte

40 de persoane au fost salvate de salvamontiști de pe munte

Salvamontișii au primit, în ultimele 24 de ore, 36 de apeluri de urgență, în urma cărora 40 de persoane au fost salvate, a anunțat duminică dimineața Dispeceratul Național Salvamont.

40 de persoane au fost salvate de salvamontiști de pe munte
Sursa foto: Facebook | Salvamont Argeş
de Gabriel Dano    |    19 Dec 2021   •   09:38

Sâmbătă a fost o zi plină pentru salvamontiștii din întreaga țară prezenți pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă și în zonele montane cu mare afluență turistică.

La Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 36 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a echipelor Salvamont. Cele mai multe apeluri, 6, au fost primite de Salvamont Lupeni, câte 5 de Salvamont Brașov și Alba, 4 de Salvamon Gorj, câte 3 de salvamontiștii din Maramureș, Voineasa și Harghita, două de cei din Caraș-Severin și câte un apel pentru Salvamont Neamț, Cluj, Dâmbovița și Hunedoara.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 40 persoane, dintre care 11 au fost predate la Ambulanță sau SMURD și una elicopterului SMURD pentru transport la spital.

S-au mai primit 35 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.

×
Subiecte în articol: munte salvamontisti
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close