Antena 3 CNN Actualitate 50 de cetăţeni afgani, prinşi în timp ce încercau să iasă din România înghesuiţi într-o cisternă (VIDEO)

50 de cetăţeni afgani, prinşi în timp ce încercau să iasă din România înghesuiţi într-o cisternă (VIDEO)

50 de cetăţeni afgani, prinşi în timp ce încercau să iasă din România înghesuiţi într-o cisternă (VIDEO)
31 Mar 2010   •   10:43


50 de cetăţeni afgani, emigranţi ilegali, au fost prinşi în timp ce încercau să iasă din România, prin vama Vărşand. Oamenii erau transportaţi cu o cisternă modificată, condusă de un şofer grec, care le promisese că îi duce la muncă în Italia. Printre cei 50 erau şi 15 copii.

Când au fost găsiţi de poliţiştii de frontieră, fugarii erau într-un compartiment al cisternei, la o temperatură de aproape 60 de grade. Unii dintre ei, aproape leşinaţi, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cei 50 de cetăţeni afgani erau înghesuiţi într-un loc special amenajat la baza cisternei care transporta, în acte, oţet. Emigranţii spun că voiau să ajungă în Italia la muncă, pentru că în ţara lor erau persecutaţi.

Ca să scape de condiţiile grele de trai din ţara lor, au îndurat un drum anevoios. Totuşi, nu au fost lăsaţi chiar să moară de foame.

Deocamdată nu se ştie unde au fost îmbarcaţi fugarii şi cât au plătit fiecare călăuzelor. Ei sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei. Afganii nu vor sa se mai întoarcă în ţara lor şi speră să li se acorde azil politic.



Antena 3


×
Subiecte în articol: emigranti
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close