Antena 3 CNN Actualitate 50 de sirieni au protestat la Cluj faţă de regimul lui Bashar al-Asad

50 de sirieni au protestat la Cluj faţă de regimul lui Bashar al-Asad

50 de sirieni au protestat la Cluj faţă de regimul lui Bashar al-Asad
Sursa foto: Foto: worldbulletin.net
17 Dec 2011   •   18:29

Profund nemulţumiţi de situaţia din Siria, peste 50 de persoane de origine siriană care locuiesc la Cluj-Napoca au protestat sâmbătă timp de două ore, în Piaţa Ion Luca Caragiale din municipiu, cerând "căderea regimului tiranic din Siria", anunţă Mediafax.
   
Protestatarii s-au prezentat cu steaguri ale Siriei, pancarte pe care scria "Solicităm observatori internaţionali în Siria", "Opriţi uciderea copiilor în Siria", "Solicităm embargou internaţional", "Poporul vrea căderea regimului tiranic în Siria" şi strigând "Jos dictatorul", "Jos criminalul".
   
Preşedintele Biroului Executiv al organizaţiei Siria Liberă, Rifai Mohammad, a declarat că protestul a avut loc pentru susţinerea rudelor rămase în Siria, care nu au medicamente, alimente, combustibil.
   
"Suntem aici la Cluj pentru a arăta solidaritarea noastră. În fiecare oră cade câte un martir în slujba libertăţii. Suntem aici ca să arătăm solidaritatea pentru Siria, pentru oamenii care se află sub asediul sistemului dictatorial sirian. Noi cerem libertatea. Demonstranţii nu sunt bande teroriste cum spune regimul din Siria. Vrem să atragem atenţia că nu este vorba de bande teroriste, aşa cum spune acel regim. Mesajele pe care le primim de la rude sunt foarte triste, nu au ieşit din casă de patru luni, nu au medicamente sau combustibili, mai ales în unele zone. Situaţia este tragică", a spus Rifai Mohammad.
   
El a adăugat că de, când au început protestele în Siria, regimul dictatorial de acolo a impus un embargo mediatic, iar nici o instituţie media internaţională nu a primit acceptul de a intra în ţară.
   
"De când au început protestele în Siria, mass-mediei îi este interzisă să relateze despre situaţia din ţară. Regimul fabrică minciuni şi pretinde că nu sunt demonstranţi paşnici. În Siria nu avem voie de 40 de ani să facem manifestaţii, să vorbim la microfon, aşa cum au trăit românii sub comunişti. A venit şi primăvara arabă, cerem să fim liberi, să ştim că dacă ieşim din casă şi spunem o vorbă nu murim în beciurile securităţii", a afirmat Rifai Mohammad.
   
Manifestanţii au spus că îşi doresc o Sirie liberă şi oprirea violenţei împotriva poporului sirian de către regimul lui Bashar Al-Asad.
   

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close