Antena 3 CNN Actualitate Cum sunt organizate cele 6 niveluri subterane de la fabrica Azovstal unde se ascund 3.000 de ucraineni | Buncăr din Războiul Rece și tuneluri de peste 20 de km

Cum sunt organizate cele 6 niveluri subterane de la fabrica Azovstal unde se ascund 3.000 de ucraineni | Buncăr din Războiul Rece și tuneluri de peste 20 de km

De câteva săptămâni, 2.000 de soldați și 1.000 de civili din Mariupol se ascund de bombardamentele rusești în combinatul siderurgic Azovstal. Cotidianul german BILD a publicat o diagramă care arată modul în care sunt împărțite cele șase niveluri subterane ale centralei, ultimul bastion din orașul-port asediat de ruși.

Cum sunt organizate cele 6 niveluri subterane de la fabrica Azovstal unde se ascund 3.000 de ucraineni | Buncăr din Războiul Rece și tuneluri de peste 20 de km
Sursa foto: BILD
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Apr 2022   •   18:25

Uzina de oțel Azovstal este una dintre cele mai mari fabrici metalurgice din Europa și este situată într-o zonă industrială care se întinde pe o suprafață de peste 11 kilometri pătrați, cu vedere la Marea Azov.

Sub pământ, există o vastă rețea de buncăre și tuneluri, așezată pe șase niveluri subterane.

Cotidianul german BILD a publicat o diagramă care arată cum sunt folosite nivelul de suprafață și cele șase niveluri subterane ale uzinei Azovstal.

La suprafață sunt amplasate tancuri ucrainene și piese de artilerie, iar lunetiştii se ascund în clădirile din fabrică.

La primul nivel subteran se află un buncăr din Războiul Rece folosit drept adăpost.

Civilii se ascund între etajele al doilea și al patrulea subteran al uzinei. De acolo se face și aprovizionarea cu alimente și muniții.

Tot la nivelul al doilea subteran se află un sistem independent de alimentare cu energie electrică și apă.

La nivelul cinci se află tunelurile subterane cu o lungime totală de 24 de kilometri, care îi protejează pe cei adăpostiți aici de bombardamente.

Ultimul nivel este ocupat de luptătorii ucraineni ai batalionului Azov.

Uzina siderurgică Azovstal continuă să fie bombardată de forțele ruse, care nu au încetat focul nici măcar de Paște.

Batalionul Azov, ai cărui combatanți apără acest ultim bastion controlat de ucraineni în Mariupol, a publicat imagini în care instalațiile uzinei sunt cuprinse de flăcări și învăluite în fum gros, în urma incendiilor provocate de bombardamente.

Potrivit sursei citate, doar în ultimele 24 de ore rușii au efectuat 35 de lovituri aeriene. Tirurile au făcut victime printre civilii care s-au refugiat la uzină împreună cu apărătorii ucraineni.

Batalionul Azov a transmis că soldații săi acordă primul ajutor și depun toate eforturile pentru a-i elibera pe civilii prinși sub dărâmături.

×
Subiecte în articol: ucaineni fabrica soldati buncar
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close