Antena 3 CNN Actualitate 60 de lei. Atât vor primi în plus bugetarii, dacă salariile vor creşte cu 5%. Este suficient?

60 de lei. Atât vor primi în plus bugetarii, dacă salariile vor creşte cu 5%. Este suficient?

60 de lei. Atât vor primi în plus bugetarii, dacă salariile vor creşte cu 5%. Este suficient?
Sursa foto: Foto: econtext.ro
de O.P.    |    31 Ian 2012   •   06:04

Dacă Guvernul va găsi cele cinci procente pentru a majora salariile, câştigurile oricum nu vor fi prea mari pentru bugetari.

60 de lei în medie. Atât vor primi în plus profesorii şi medicii dacă salariile lor vor fi majorate cu 5 la sută. Astfel, dacă în învâţământ salariul mediu net era în octombrie de 1267 de lei el va ajunge la 1330 de lei după majorare.

Şi medicii vor avea după această majoare un salariu mediu net de aproape 1.300 de lei. Ceva mai mulţi bani vor primi angajaţii din administraţia publică. Majorarea de 5 la sută le va aduce în buzunare 91 de lei.

Deşi guvernanţii se gândesc abia acum să analizeze varianta majorării salariilor bugetarilor, FMI le-a recomandat autorităţilor  încă din noimebrie 2011 să ia în calcul o creştere a remuneraţiilor anul acesta dacă vor exista bani la buget. U

ltima majorare a salariilor bugetarilor a avut loc anul trecut, atunci când salariile angajaţilor de la stat s-au majorat, în medie, cu 14 procente. Amintim că, în 2010, remuneraţiile bugetarilor au fost tăiate cu 25 la sută.




×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close