Antena 3 CNN Actualitate 60 de protestatari din Bistriţa au anunţat că îl vor da în judecată pe Ioan Oltean

60 de protestatari din Bistriţa au anunţat că îl vor da în judecată pe Ioan Oltean

60 de protestatari din Bistriţa au anunţat că îl vor da în judecată pe Ioan Oltean
Sursa foto: Foto: INTACT Images
04 Feb 2012   •   19:42

Peste 60 de persoane s-au adunat sâmbătă seară să protesteze în faţa Prefecturii Bistriţa-Năsăud, faţă de Guvern şi de preşedintele Traian Băsescu, informează Mediafax. Manifestanţii şi-au anunţat şi intenţia de a-l da în judecată pe Ioan Oltean, pentru că a făcut afirmaţii calomnioase la adresa celor care "urlă".

Manifestanţii s-au adunat în faţa Prefecturii Bistriţa-Năsăud la ora 17.00, iar unul dintre ei a declarat jurnaliştilor prezenţi că protestatarii din Bistriţa s-au simţit jigniţi de afirmaţiile secretarului general al PDL, Ioan Oltean, care a spus vineri că cei care "urlă" sunt "neputincioşi".

"Ne simţim jigniţi de afirmaţiile sale la adresa celor care urlă şi ţipă. Facem şi noi parte din această categorie. Îl vom da în judecată pentru calomnie şi îi vom cere daune morale, bani pe care îi vom dona apoi unui azil de bătrâni sau unei case de copii. Cum să ne facă pe noi incompetenţi, neputincioşi şi handicapaţi", a declarat Emil Danci, unul dintre manifestanţi, precizând că vorbeşte în numele tuturor celor prezenţi la protest.

"Facem apel la cineva care ne poate ajuta, casă de avocatură, ONG, să ne asigure asistenţa juridică şi demarăm imediat procesul", a spus Danci.

Când li s-a atras atenţia că Ioan Oltean s-a referit la primarii opoziţiei când a făcut aceste declaraţii, manifestanţii au spus că nu îi interesează.

"L-am auzit noi când a spus că cei care urlă, cei care ţipă sunt neputincioşii, slăbănogii şi handicapaţii psihic. Nu ne interesează la cine a vrut dânsul să se refere. Noi suntem cei care ţipăm zi de zi la Prefectură, deci şi nouă ni s-a adresat, aşa că îl dăm în judecată. Dacă îl dau şi primarii USL, e treaba lor", a afirmat Emil Danci.

Protestatarii au mai avut pancarte pe care scria "Codul roşu şi prostia guvernează România", "Jos Guvernul", "Jos Băsescu", "Jos Oltean".

Protestul s-a încheiat după circa o oră fără incidente.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că acei primari ai opoziţiei care "urlă" că nu le ajung banii de la CJ Bistriţa-Năsăud sunt "nepricepuţii", în timp ce "un om  harnic, priceput, nu vine să urle, (...) să jignească pe nimeni", doar " handicapaţii psihic", el retractând apoi afirmaţiile. Cu toate acestea, Preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Ştefan Sângeorzan, a declarat că cei 40 de primari USL îl vor da în judecată pe Ioan Oltean tot pentru calomnie.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close