Antena 3 CNN Actualitate Scandalul de la Spitalul Foişor ia amploare: Zeci de pacienţi, pe lista de aşteptare pentru un transplant de ţesuturi

Scandalul de la Spitalul Foişor ia amploare: Zeci de pacienţi, pe lista de aşteptare pentru un transplant de ţesuturi

Scandalul de la Spitalul Foişor din Capitală escaladează. Zeci de pacienţi cu probleme ortopedice grave trăiesc momente dramatice, după ce unitatea sanitară a fost transformată de autorități în spital-COVID.

Scandalul de la Spitalul Foişor ia amploare: Zeci de pacienţi, pe lista de aşteptare pentru un transplant de ţesuturi
de Carmina Pricopie    |    06 Mai 2021   •   10:40

În momentul de faţă, 57 de pacienţi sunt pe lista de aşteptare pentru transplant de ţesuturi şi nimeni nu spune când ar putea fi operaţi aceşti oameni, potrivit unui document de la Agenţia Naţională de Transplant (ANT).

ANT: 57 de pacienţi, pe lista de aşteptare pentru transplant de ţesuturi

Zeci de pacienţi care au nevoie de transplant osos şi care erau programaţi pentru intervenţii chirurgicale nu mai pot face operaţiile la Spitalul Foişor, după ce autorităţile l-au transformat în spital-COVID.

În ţara noastră sunt 11 unităţi medicale de stat care fac transplant, însă cea mai importantă dintre ele este Spitalul Foişor care are în istorie foarte multe transplanturi de acest gen.

Pe lista de aşteptare de la Foişor sunt 57 de persoane, iar situaţia este cu atât mai tragică cu cât nimeni nu ştie când s-ar putea face aceste intervenţii. 

O altă problemă a unităţii medicale o reprezintă reacreditarea băncii de ţesut osos.  

În România, mai există o singură bancă de ţesut acreditată, la spitalul Colentina. În acest moment, nici acolo nu pot fi făcute intervenţii chirurgicale, din cauză că şi acesta a fost transformat în spital-COVID.

O altă problemă a spitalului, reacreditarea băncii de ţesut osos

În octombrie 2021, şi acreditarea băncii de ţesut de la Spitalul Colentina va expira. 

Transformarea Spitalului Foişor în spital COVID-19 a fost soluţia identificată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi avizată de Ministerul Sănătăţii.

Modul în care s-a desfășurat evacuarea pacienților a stârnit nenumărate critici.
 

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close