Antena 3 CNN Actualitate 7 MILIOANE de români vor fi afectaţi de asta. Medici: "Este spre binele lor, poate le lungim viaţa aşa"

7 MILIOANE de români vor fi afectaţi de asta. Medici: "Este spre binele lor, poate le lungim viaţa aşa"

7 MILIOANE de români vor fi afectaţi de asta. Medici: "Este spre binele lor, poate le lungim viaţa aşa"
de O.P.    |    17 Aug 2012   •   12:14

Ai cel puţin un prieten sau un membru al familiei care are acest obicei năsănătos şi extrem de costisitor, în ultima perioadă. Atunci când ieşim la terase, în oraş, suntem invadaţi de fumul de tutun care nu ţine cont de restricţiile impuse de lege.

Însă autorităţile pregătesc ceva celor care au acest viciu: toate pachetele de ţigări vor arăta la fel. Decizia a fost luată pentru început în Australia, acolo unde Înalta Curte de Justiţie a dat verdictul în cazul pornit împotriva companiilor de tutun.

“Suntem încurajati de aceasta victorie”, a declarat Bungon Ritthiphakdee, director la Organizaţia de Control al Tutunului din Asia de sud-est, citat de CNN. “De asemenea, guvernul australian reprezinta o sursa de inspiratie pentru noi, fiindca a luptat cu toate fortele împotriva provocărilor industriei, şi a câştigat. Aceasta victorie pentru Australia deschide drumul pentru Asociaţia Naţiunilor Asiei de sud-est”, a continuat oficialul, pe un ton optimist.

Decizia care a fost luată în Australia va avea un ecou şi în restul lumii, iar ţările din Europa se vor grăbi să adopte şi ele această măsură, descurajând astfel consumul de tutun. Deşi vine ca o lovitură pentru companiile producătoare de ţigarete, medicii sunt extrem de fericiţi, sperând că această decizie va avea un impact asupra sănătăţii oamenilor care fumează.





×
Subiecte în articol: tutun fumatori
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close