Antena 3 Actualitate 70 de "naşi" CFR din Bucureşti, Braşov, Iaşi şi Craiova, chemaţi la audieri

70 de "naşi" CFR din Bucureşti, Braşov, Iaşi şi Craiova, chemaţi la audieri

30 Oct 2012   •   08:37
70 de "naşi" CFR din Bucureşti, Braşov, Iaşi şi Craiova, chemaţi la audieri
Sursa foto: Foto: Mediafax

"Naşii" CFR din Bucureşti, Braşov, Iaşi şi Craiova au fost chemaţi la audieri, luni dimineaţă, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov. Aproximativ 70 de angajaţi ai CFR vor fi audiaţi.
   
Marţi dimineaţă, anchetatorii au ridicat, în baza unor mandate de aducere, aproximativ 20 de controlori, şefi de tren şi inspectori de la regionala CFR Călători Bucureşti, în timp ce de la Craiova au fost ridicaţi şi duşi cu maşinile la audieri zece angajaţi - şefi de tren, controlori şi un inspector.

Alţi 4 angajaţi ai CFR Suceava au fost duşi la audieri în Braşov.

Un număr de 39 de angajaţi ai CFR Călători au fost reţinuţi, luni, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, opt dintre cei reţinuţi având funcţii de inspectori. Aceştia aşteaptă să fie duse în faţa judecătorilor unde vor afla dacă vor fi arestate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, procurorul Alina Popescu, persoanele audiate luni, conductori, şefi de tren şi inspectori sunt suspectate de luare şi dare de mită, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, precum şi divulgare de informaţii.

Cercetările au fost declanşate ca urmare a sesizării din oficiu din partea Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov din cadrul Direcţiei Poliţiei Transporturi a Inspectoratului General al Poliţiei Române, vizând circa 200 de persoane.

Prejudiciul în acest caz este estimat la aproximativ 200 de milioane de lei.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close