Antena 3 CNN Actualitate 72 de stupi, plini cu albine, miere și ceară, au ars în Maramureș. Vecinii din sat s-au luptat să salveze casa apicultorului

72 de stupi, plini cu albine, miere și ceară, au ars în Maramureș. Vecinii din sat s-au luptat să salveze casa apicultorului

Incendiu devastator într-o localitate din județul Mureș. O platformă cu 72 de stupi a luat foc, iar flăcările riscau să cuprindă alţi 80 de stupi aflați în apropiere și casa apicultorului.

72 de stupi, plini cu albine, miere și ceară, au ars în Maramureș. Vecinii din sat s-au luptat să salveze casa apicultorului
de Mia Lungu    |    23 Iul 2021   •   08:49

Vecinii au văzut flăcările imense şi au dat alarma. Până la sosirea echipelor de intervenţie, oamenii au sărit cu găleţi de apă ca să stingă vâlvătaia. Pagubele sunt uriaşe pentru proprietar, peste 50 de mii de lei.

Mureșeanul fusese trei săptămâni în Dobrogea cu albinele și se întorsese de curând. După un drum istovitor, acesta nu a apucat să  culeagă roadele muncii de trei săptămâni ale albinelor, deoarece flăcările au mistuit jumătate din stupii în care erau albine si erau plini cu miere și ceară.

Norocul proprietarului a fost că localnicii au observat flăcările și au ajutat, toți, la stingerea acestuia până au sosit pompierii de la Sovata și serviciul voluntari situații de urgență Ghindari. Tot satul a sărit în ajutor, au venit cu găleți cu lopeți cu apă sau imobilizat și au reușit să salveze casa și remorca care era plină cu 80 de stupi.

Alertă la 112 a sosit cu puțin după ora 17:00 iar la fața locului sau deplasată pompierii de la serviciul voluntar situații de urgență Ghindari și pompierii Militari din cadrul punctului de lucru Sovata. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că ardea generalizat o platformă cu 72 de stupi.

Pagubele sunt foarte mari, întrucât un stup costă undeva la 400 RON, fără lăzi, la care se adaugă și containerul. O pagubă de 72 de stupi ajunge undeva la peste 50 de mii de lei.

Poliția a deschis un dosar penal pentru distrugere și urmează să stabilească de la ce a pornit totul.

×
Subiecte în articol: stupi albine miere ceara Maramureș vecinii casa
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close