Antena 3 CNN Actualitate 74 de vameşi şi poliţişti de frontieră, arestaţi preventiv până în acest moment. Şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor, demis de Boc

74 de vameşi şi poliţişti de frontieră, arestaţi preventiv până în acest moment. Şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor, demis de Boc

74 de vameşi şi poliţişti de frontieră, arestaţi preventiv până în acest moment. Şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor, demis de Boc
Sursa foto: Foto: Mediafax
09 Feb 2011   •   10:00
Update 8, ora 00:11: 74 de vameși și polițiști de frontieră au primit până acum mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Alte 15 persoane reținute în descinerile din vămi așteaptă la această oră decizia judecătorilor la cererea de arestare preventivă. 

Update 7:
Curtea de Apel Bucureşti a emis, miercuri seară, mandate de arestare preventivă pentru 30 vameşi şi poliţişti de frontieră de la Vama Moraviţa.  Şeful Vămii Naidăş, Valentin Ionică Bărăgan şi alţi 28 vameşi şi poliţişti de frontieră de la PTF au fost arestaţi preventiv, Curtea de Apel Bucureşti emiţând, miercuri seară, mandate pentru 29 de zile pe numele acestora.

Update 6:
  Radu Mărginean, şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV), a fost demis din funcţie, miercuri seară, de premierul Emil Boc, deoarece a fost pus sub învinuire de DNA pentru mita de la Vama Halmeu, anunţă Agerpres, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, în conferinţa de presă de la finalul şedinţei Executivului.

Update 5:
Potrivit unor surse, omul de afaceri Liviu Florian ar fi cerut bani "în numele şi pentru un partid politic". Informaţia apare în motivarea arestării mai multor persoane în dosarul Vămii Halmeu.

În scandalul din vămi este implicat şi nepotul fostului senator Antonie Iorgovan.

Una dintre persoanele anchetate în dosar este Camelia Mihailă, soţia procurorului de la Caraş Severin.

Update 4:
Se pare că ancheta privind corupţia din vămi vizează şi pe fiul unui fost senator.

Update 3:
Şedinţa de la Curtea de Apel a fost suspendată până după ora 15. Audierile de la DNA continuă.

Update 2:
15 vameşi şi poliţişti de frontieră au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Update 1:
45 dintre vameşii şi poliţiştii de frontieră ridicaţi în urma descinderilor de ieri au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor, Radu Traian Mărginean a fost pus sub învinuire de procurorii DNA. În urma audierilor care au avut loc miercuri la sediul DNA Oradea, Mărginean a fost acuzat de luare de mită.

 

La DNA sunt anchetaţi aproximativ 170 de vameşi şi poliţişti de frontieră din Timiş şi Caraş-Severin. Cei care vor fi reţinuţi de procurori vor fi duşi la Curtea de Apel Bucureşti cu propuneri de arestare preventivă. Vameşii sunt suspectaţi de luare de mită, înlesnire a traficului de ţigări şi constituirea şi aderararea la un grup infracţional.

Fiecare vameş şi poliţist de frontieră, reţinut în urma acţiunii de ieri, trebuie să dea explicaţii pentru acuzaţiile de luare de mită. Cinci procurori se ocupă de audierile vameşilor, o acţiune fără precedent, 170 de persoane fiind audiate în acelaşi timp.

30 dintre cei audiaţi au fost duşi la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă.

 

Peste 130 de descinderi au avut loc, marţi, de la ora 6:00, la locuinţele şi la locurile de muncă ale unor vameşi şi poliţişti de frontieră din zona de vest a ţării, persoanele vizate au fost aduse la Bucureşti pentru audieri.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close