Antena 3 CNN Actualitate 80% dintre şomeri preferă să rămână acasă decât să meargă la muncă. Vezi câţi bani ia cel mai bogat şomer

80% dintre şomeri preferă să rămână acasă decât să meargă la muncă. Vezi câţi bani ia cel mai bogat şomer

80% dintre şomeri preferă să rămână acasă decât să meargă la muncă. Vezi câţi bani ia cel mai bogat şomer
Sursa foto: Foto: zf.ro
de O.P.    |    29 Feb 2012   •   06:03

Peste 80 la sută dintre românii care şi-au pierdut locul de muncă preferă să stea acasă decât să se angajeze. Ei spun că în felul acesta cheltuielile  sunt mai mici.

 O arată un studiu realizat de Blocul Naţional Sindical. Dacă ne uităm la cazul unui fost director din Mureş, totul capătă sens. Mureşanul are un ajutor de şomaj de peste 12.000 de lei lunar.

Un bărbat din Târgu Mureş este cel mai bogat şomer din România. Are o indemnizaţie care depăşeşte 12.000 de lei pe lună, după ce a lucrat timp de mai mulţi ani la o companie româno-americană de la care încasat un salariu lunar de peste 500 de mii de lei.

A fost fericit doar două luni după care s-a angajat pe un salariu mai mic decat indemnizatia. Sunt insă, foarte mulţi romani care îşi caută un loc de muncă ani de zile. Studiile şi experienta acumulata nu par a fi suficiente.

Nu toti gandesc insa la fel. Un studiul realizat de Blocul Naţional Sindical arată că 80% dintre cei care au rămas fără un loc de muncă preferă să trăiască din indemnizaţia oferită de stat. Motivul este simplu: majoritatea angajatorilor oferă 700 de lei salariul, adică venitul minim pe economie garantat de stat. Un angajat cheltuie cel puţin 200 de lei din cât câştigă într-o lună pe transport, pachet şi ţinuta de serviciu.

Dacă stă acasă, primeşte 500 de lei, adică aceeaşi sumă, ţinând cont că se reduc toate cheltuielile suplimentare. Sindicaliştii spun că există o soluţie pentru a stabiliza piaţa muncii.

Pentru a scapa de aceste griji peste  2 milioane de români au plecat să muncească în celelalte state membre le Uniunii Europene.



×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close