Antena 3 CNN Actualitate 86.000 de bucureşteni vor primi produse alimentare din partea Primăriei Bucureşti (VIDEO)

86.000 de bucureşteni vor primi produse alimentare din partea Primăriei Bucureşti (VIDEO)

86.000 de bucureşteni vor primi produse alimentare din partea Primăriei Bucureşti (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Oct 2010   •   23:25

Peste 86.000 de bucureşteni defavorizaţi vor primi, începând de miercuri, câte 29 de kilograme de produse alimentare constând în făină, zahăr sau paste făinoase, iar 3.700 vor putea primi hrană de la cantinele sociale ale municipalităţii, potrivit Mediafax.

Apelând 0800.821.218, oamenii vor afla de unde îşi pot ridica alimentele. Programul de sprijinire a persoanelor cu o situaţie dificilă, iniţiată de Primăria Bucureşti, începe pe 6 octombrie.

Pot beneficia de prevederile acestui plan familiile şi persoanele singure care au dreptul la un venit minim garantat, şomerii, pensionarii care au venituri din pensie sau din pensii cumulate sub 400 de lei pe lună, adulţii şi copiii cu handicap grav şi accentuat neinstituţionalizaţi.

"O altă preocupare a mea fost extinderea serviciilor şi creşterea calităţii din cantinele sociale, dar şi mărirea capacităţii acestora. Hrana distribuită beneficiarilor constă în două mese pe zi, prânzul şi cina, în limita alocaţiei de hrană/zi/asistat, în valoare de 8,6 lei. Alimentele distribuite sunt atât preparate, cât şi sub formă de hrana rece. Zilele de distribuire a hranei sunt luni, miercuri şi vineri între orele 09.00 şi 14.00", a precizat primarul general al capitalei, Sorin Oprescu.

El a mai precizat că de la 1 ianuarie 2010 au fost preluate în subordinea municipalităţii cantinele "Sfântul Constantin", Griviţa, Bucur, Dacia şi Ferentari, care au o capacitate de 3.700 de locuri, în prezent câteva sute dintre ele fiind libere.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu ajutoare primaria capitalei
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close