Antena 3 Actualitate 9 poliţişti români pleacă în Anglia pentru a lucra trei luni alături de omologii londonezi

9 poliţişti români pleacă în Anglia pentru a lucra trei luni alături de omologii londonezi

de Antena3.ro    |    11 Iul 2012   •   12:19
9 poliţişti români pleacă în Anglia pentru a lucra trei luni alături de omologii londonezi
Sursa foto: Foto: Mediafax

Nouă poliţişti români vor lucra, în următoarele trei luni, alături de poliţişti londonezi, în cadrul unei misiuni operative în capitala Angliei, urmând să participe inclusiv la investigarea unor cazurilor de criminalitate organizată, informează IGPR. 
   
Misiunea operativă a poliţiştilor are ca scop acordarea de sprijin şi asistenţă Poliţiei din Londra, atât în relaţia cu victimele, cu comunitatea, cât şi  în instrumentarea cazurilor în care sunt implicaţi cetăţeni români, precum şi facilitarea schimbului de informaţii pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).
   
Pe parcursul celor trei luni, poliţiştii români vor lucra alături de poliţişti din cadrul Metropolitan Police şi vor fi angrenaţi în activităţi de patrulare, verificare a documentelor autoturismelor, investigare a cazurilor de criminalitate organizată şi acordarea de asistenţă pentru victimele infracţiunilor, precizează sursa citată.
   
Poliţiştii români sunt specializaţi în combaterea infracţiunilor judiciare şi de criminalitate organizată, au experienţă în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii şi sunt cunoscători ai limbii engleze, mai spun cei de la IGPR.
   
Şeful Poliţiei Române, chestorul principal de poliţie Petre Tobă, s-a întâlnit miercuri, la sediul IGPR, cu cei nouă poliţişti, cărora le-a urat succes în misiune.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close