Antena 3 Actualitate 90 de kamikaze au sosit în Europa - raport oficial

90 de kamikaze au sosit în Europa - raport oficial

21 Mar 2016   •   14:38
90 de kamikaze au sosit în Europa - raport oficial
Sursa foto: foto: pixabay.com

După arestarea lui Salah Abdeslam, New York Times a publicat un raport al forţelor de securitate franceze care spun că ameninţarea teroristă în Europa este încă ridicată,  din cauza unui număr mare de jihadişti care sunt încă în libertate, potrivit Adevarul.

Potrivit New York Times, raportul a fost adresat ministrului francez de Interne, Bernard Cazeneuve la câteva săptămâni după seria de atacuri, din noiembrie 2015, de la Paris, şi ar conţine informaţii cel puţin şocante.
 
În raportul de 55 de pagini se spune că teroristul Abdelhamid Abaaoud ucis în timpul atacului de la Saint-Denis, din  17 noiembrie 2015, a sosit în Europa în compania de 90 de atentattori sinucigaşi, toţi profitând de criza migranţilor. Cea mai mare parte dintre ei ar putea fi încă în Europa. Abaaoud a ales să ajungă în Franţa, pentru că "şansele de reuşită erau mai mari" şi putea face rost de documente confecţionate dee către un specialist din Belgia.

Teroriştii s-ar fi antrenat încă din 2013 pentru a comite atentate în Europa. Interpol a anunţat sâmbătă că a trimis un avertisment statelor membre să fie extrem de vigilente în ceea ce priveşte controalele la frontieră pentru că arestarea lui Salah Abdeslam, suspect-cheie în atentatele din noiembrie de la Paris, i-ar putea încuraja pe complicii săi să fugă în Europa, relatează Reuters şi AFP.

„Interpol recomandă o vigilenţă sporită a controalelor la frontiere“ pentru că „prinderea“ lui Salah Abdeslam „ar putea încuraja orice complice încerce să fugă în Europa sau în altă parte“, se arată într-un comunicat al organizaţiei internaţionale de poliţie, cu sediul la Lyon (estul Franţei).
 
„Deşi este prea devreme să speculăm în ce direcţie va merge ancheta, orice persoană legată de Abdeslam ar putea fi îngrijorată că locul în care se află va fi descoperit şi ar putea încerca să fugă pentru a evita să fie găsită“, a declarat secretarul general al Interpol, Jürgen Stock, într-un comunicat.

Mai mult, pe adevarul.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close