Antena 3 CNN Actualitate 900.000 de lei pentru evacuarea cetăţenilor români din Libia

900.000 de lei pentru evacuarea cetăţenilor români din Libia

900.000 de lei pentru evacuarea cetăţenilor români din Libia
Sursa foto: Foto: Mediafax
23 Feb 2011   •   14:18

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, susţine că ministerul are contact permanent cu toţi cei 450 de români aflaţi în Libia şi că, la acest moment, există 220 de cereri de evacuare ale acestora din Libia, conform Mediafax.

Pentru această operaţiune, Guvernul a decis alocarea a 900.000 lei pentru sprijin consular şi evacuarea cetăţenilor.

Cetăţenii români care vor părăsi Libia în următoarele zile vor fi transportaţi cu un avion militar al MApN de pe aeroportul din capitala libiană în cel din La Valetta, capitala Maltei, de unde urmează să fie preluaţi pentru transfer spre România de un avion al TAROM.

80 de români au fost evacuaţi ieri din Libia, şi acum este în pregătire o cursă charter pentru a ajunge la Tripoli pentru noi evacuări. Ministrul e explicat că una din companiile de zbor din România va trimite o cursă către Malta, unde urmează să fie îmbarcaţi cetăţeni români aduşi din Tripoli.

Patru sute de persoane au murit în ultimele zile în urma violenţelor izbucnite în timpul revoltei împotriva regimului lui Muammar Gadhafi.

Mai multe state, printre care Franţa, Germania, Olanda, Marea Britanie, Statele Unite şi China au anunţat, marţi, că trimit avioane şi nave în Libia pentru a-şi repatria cetăţenii, în urma violenţelor din această ţară.

 

×
Subiecte în articol: romani Libia evacuare MAE guvern violente Tripoli
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close