Antena 3 CNN Actualitate 96 de companii aeriene, interzise în spaţiul aerian al UE

96 de companii aeriene, interzise în spaţiul aerian al UE

Comisia Europeană a anunțat miercuri că 96 de companii aeriene sunt interzise în spaţiul aerian al UE, după ce a actualizat lista transportatorilor care nu îndeplinesc standardele de siguranţă sau care fac obiectul unei interdicţii de exploatare.

96 de companii aeriene, interzise în spaţiul aerian al UE
Sursa foto: Foto: pixabay.com
03 Iun 2020   •   22:30

”Comisia are ca obiectiv garantarea celui mai ridicat nivel de siguranţă aeriană pentru toţi pasagerii care călătoresc în Uniunea Europeană”, a anunţat CE.

După actualizarea de marţi, toate companiile aeriene certificate în Armenia au fost adăugate pe listă, în urma unei evaluări suplimentare a capacităţilor de supraveghere a siguranţei ale acestei ţări. Decizia a fost luată după audierea Comitetului Aeronautic Civil (CAC) din Armenia şi a şase transportatori aerieni armeni.

După actualizarea de astăzi, 96 de companii aeriene sunt interzise în spaţiul aerian al UE: 90 de companii aeriene certificate în 16 state au fost interzise din cauza unei supravegheri inadecvate a siguranţei din partea autorităţilor aeronautice din aceste state. Este vorba despre: Afganistan, Angola - cu excepţia a două companii aeriene, Armenia, Congo - Brazzaville, Republica Democratică Congo, Djibouti, Guineea Ecuatorială, Eritreea, Kârgâzstan, Liberia, Libia, Moldova, cu excepţia a trei companii aeriene, Nepal, São Tomé şi Príncipe, Sierra Leone şi Sudan.

Alte şase companii aeriene individuale au fost interzise din cauza deficienţelor grave în materie de siguranţă identificate: Avior Airlines (Venezuela), Blue Wing Airlines (Suriname), Iran Aseman Airlines (Iran), Iraqi Airways (Irak), Med-View Airlines (Nigeria) şi Air Zimbabwe (Zimbabwe).

”Scopul Listei UE a transportatorilor aerieni care nu îndeplinesc standardele de siguranţă este de a servi drept instrument care ajută companiile aeriene şi ţările incluse în listă să îşi reevalueze şi să îşi îmbunătăţească standardele de zbor. Decizia de a include transportatorii armeni pe această listă a fost luată pe baza avizului unanim al Comitetului pentru siguranţa aeriană. Comisia, cu sprijinul Agenţiei Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei, este pregătită să coopereze şi să investească în Armenia pentru îmbunătăţirea siguranţei aviaţiei în această ţară”, spune comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, în legătură cu acest subiect.

 

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close