Antena 3 CNN Actualitate A alergat 50 de maratoane, în 50 de state, în 50 de zile consecutive. Mircea Badea, despre ultramaratonistul Dean Karnazes

A alergat 50 de maratoane, în 50 de state, în 50 de zile consecutive. Mircea Badea, despre ultramaratonistul Dean Karnazes

A alergat 50 de maratoane, în 50 de state, în 50 de zile consecutive. Mircea Badea, despre ultramaratonistul Dean Karnazes
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    27 Sep 2013   •   12:55

A alergat 50 de maratoane, în 50 de state, în 50 de zile consecutive, iar cel mai lung traseu de până acum l-a parcurs în 48 de ore, fără să doarmă - aceasta este povestea, pe scurt, a ultramaratonistului Dean Karnazes, povestită de Mircea Badea, joi, la Antena 3.

 
O altă reuşită a sportivului a fost traseul de 320 de kilometri pe care l-a parcurs singur, după ce şi-a predat el însuşi ştafeta.
 
"S-a dus să la alerge 320 de km, fără echipă, fără să predea ştafeta. Alerga 20 de kilometri, îşi dădea singur ştafeta, mai alerga 20, iar îşi preda ştafeta", a povestit Mircea Badea, despre maratonist, joi seara, la emisiunea În gura presei, de la Antena 3.
 
Un alt record al lui Dean Karnazes - cea mai îndelungată distanţă pe care a alergat-o este de 560 km, într-un timp de 80 de ore şi 44 de min, perioadă în care nu a dormit. Evenimentul a avut loc în 2005.
 
Un alt asucces l-a înregistrat atunci când a alergat continuu 48 de ore, deci două zile în care Dean Karnazes nu a dormit.
 
Totuşi, ultramaratonistul a fost "bătut" la o cursă de o femeie cu trei copii.
 
Dean Karnazes a alergat şi în deşert, dar şi la Polul Sud, la temperaturi de minus 25 grade, în adidaşi, nu cu pantofi de alergare.
 
Dean Karnazes trăieşte în America, este grec la origine, şi are o familie cu doi copii. Doarme patru ore pe noapte şi după ce familia lui se culcă, "el mai trăieşte o viaţă, viaţa lui fiind alergarea", a încheiat Badea.
 

×
Subiecte în articol: Mircea Badea În gura presei
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close