Antena 3 CNN Actualitate A ars de viu după ce a dat foc la vegetaţia uscată. Situaţia a scăpat de sub control, vântul a făcut intervenţia pompierilor un iad

A ars de viu după ce a dat foc la vegetaţia uscată. Situaţia a scăpat de sub control, vântul a făcut intervenţia pompierilor un iad

A ars de viu după ce a dat foc la vegetaţia uscată. Situaţia a scăpat de sub control, vântul a făcut intervenţia pompierilor un iad
Sursa foto: Foto: Horion.ro
de O.P.    |    30 Mar 2012   •   05:37

Un bărbat din Argeş a murit după ce a dat incendiat o pajişte uscată iar flăcările au scăpat de sub control. În plus, focul ameninţa să cuprindă şi mai multe gospodării din zonă. Pompierii din toată ţara sunt în alertă în fiecare noapte, fiind chemaţi la zeci de intervenţii. Din cauza vântului, localnicii nu mai pot controla focul, provocând pagube imense şi, uneori, chiar şi pierderi de vieţi omeneşti.

Peste patru hectare de fân şi vegetaţie uscată au ars la marginea Reşiţei. Flăcările ameninţau să ajungă la anexele gospodăreşti aflate în imediata apropiere. Până la sosirea echipajelor de pompieri, localnicii au lichidat unul dintre focuri cu lopeţi şi mături confecţionate din crengi.
 
În ultimele 24 de ore pompierii militari din cadrul ISU Semenic au intervenit la nu mai puţin de 30 incendii de vegetaţie în tot judeţul.

 În Argeş, un bărbat de 82 de ani a murit carbonizat după ce flăcările aprinse pentru curăţarea unui teren, i-au cuprins hainele.

Şi la Botoşani hectare întregi de mirişte au ars din cauza vântului puternic. Flăcarile s-au extins repede iat fumul a putut fi zărit de la câţiva kilometri.

Focul a mistuit 15 hectare de vegetaţie uscată. Misiunea pompierilor a fost îngreunată de vântul care batea puternic şi accesul greoi al autospecialelor.




×
Subiecte în articol: incendii de vegetatie incendii pompieri
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close