A crescut preţul gigacaloriei. Bucureştenii vor plăti cu aproape 40% mai mult la întreţinere

01 Aug 2011   •   08:43
A crescut preţul gigacaloriei. Bucureştenii vor plăti cu aproape 40% mai mult la întreţinere Foto: www.museimobiliare.ro

De lunea aceasta, preţul de facturare la populaţie pentru o gigacalorie creşte de la 124 de lei la aproape 170 de lei, cu tot cu TVA. Acest lucru înseamnă facturi la întreţinere mai mari cu aproximativ 40%.

Bucureştenii vor avea însă posibilitatea să plătească întreţinerea în tranşe lunare egale, pentru ca facturile din lunile de iarnă să nu fie foarte încărcate.

O altă veste proastă este însă că din această iarnă numai 450.000 de bucureşteni vor mai beneficia de subvenţiile pentru încălzire.

Restul vor plăti în jur de 300 de lei pentru o gigacalorie. Mai exact, pentru un apartament cu două camere, factura în lunile de iarnă ar putea creşte de trei ori. Fără subvenţie, bucureştenii vor plăti cel mai mult pe o gigacalorie.

Preţuri asemănătoare mai sunt în Călăraşi, Dâmboviţa şi Teleorman, în timp ce locuitorii din Ilfov şi Covasna plătesc cel mai puţin pentru căldură: în jur de o 100 de lei.

Get Adobe Flash playerParteneri
x close