x close

A fost introdus Sistemul Informatic Unic Integrat pentru sistemul sanitar

de Antena3    |    20 Dec 2010   •   14:00
A fost introdus Sistemul Informatic Unic Integrat pentru sistemul sanitar 483 Foto: Mediafax

Sistemul sanitar a mai făcut un pas spre informatizare. De azi a fost introdus Sistemul Informatic Unic Integrat, care centralizează date despre fiecare român - fie că e asigurat sau nu. Medicii de familie, spitalele şi farmaciile pot afla acum cu uşurinţă cum le vor fi decontate serviciile, iar pacienţii nu ar mai avea nevoie de adeverinţă de la serviciu, cupon de pensie sau alte documente pentru a dovedi că sunt asiguraţi.

Sistemul Informatic Unic Integrat ajută la decontarea corectă a tuturor activităţilor care sunt finanţate de stat, din bugetul de asigurări de sănătate.

Introducerea sistemului reduce abuzul şi risipa spun specialiştii. Din primele estimări, se vor face economii de 30 miliarde de euro. Sistemul Informatic Unic Integrat este un prim pas către introducerea cardului naţional de sănătate şi a reţetei electronice.

Noul sistem informatic ar trebui să rezolve multe dintre vechile probleme, precum lipsa unei baze de date cu istoricul bolnavilor, comunicarea dintre medici, spitale şi casele de asigurări, precum şi imposibilitatea verificării diagnosticelor sau a modului în care au fost prescrise şi onorate reţetele.

 

Citeşte mai multe despre:

sanatate CNAS
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati